Yenişehir Belediye Meclisi olağanüstü toplandı | Güney Gazetesi Mersin

Yenişehir Belediye Meclisi olağanüstü toplandı

Yenişehir Belediyesi’in olağanüstü meclis toplantısında konuşan Başkan Abdullah Özyiğit ilçelerine Türkiye’nin en güzel kreşini yapmak için düğmeye bastıklarını söyledi.

Yenişehir Belediye Meclisi olağanüstü toplandı


HABER- Hasan KÜÇÜK

Yenişehir Belediye Meclisi olağanüstü toplantısı Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit Başkanlığı’nda Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Başkan Özyiğit ve meclis üyelerinin maske takıp sosyal mesafeye uyarak oturduğu toplantıda, Özyiğit’e borçlanma yetkisi verilmesi ile hayırveserlerin yapılacak kreş ile öğrenci yurduna bağışları ile ilgili teklifler görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

 

İLBİLGEN’DEN 2 MİLYON, BAYSAN’DAN 1 MİLYON BAĞIŞ  

Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Hayırseverlerin yardımı ile Menteş Mahallesi’ne Türkiye’nin en güzel kreşini yapmayı hedeflediklerini söyledi. Ömer Faruk İlbilgen’in kreş için 2 milyon liralık bağış yapmak istediğini ifade eden Özyiğit, belediye arsasına yapılacak 120 çocuk kapasiteli kreşe İlbilgen’in isminin verileceğini söyledi.

Kreşin projesini çizdiklerini anlatan Özyiğit, “En önemli özelliklerinden biri burada güneş enerjisini kullanacağız. Kreş alanı içerisinde hobi bahçesi olacak. İmalatta kullanılacak malzemeler de geri dönüşümlü olacak. Yenişehirli hemşehirmiz Ömer Faruk İlbilgen beye bu yaklaşımında ötürü çok teşekkür ediyoruz. Yenişehir’de yaşayan bir sakinimiz böyle bir eser bırakmak istedi. Kreşin kontrolü bizde olacak” şeklinde konuştu.

“BAĞIŞ YAPMAK İSTEYEN HERKESE KAPIMIZ AÇIK”

Yükseköğrenim Öğrenci Yurdu’nun iç donanımın tamamlanma konusunda işadamı Mustafa Baysan’ın 1 milyon TL’lik bir bağış verdiğini ifade eden Özyiğit, yurda da Mustafa Baysan’ın ismini verdiklerini kaydetti.  Bağış yapmak isteyen kim varsa herkese açık olduklarını ifade eden Özyiğit, Yenişehir sınırları içerisinde her türlü olanağı sağlayacakların söyledi.

 

“BORÇLANMAMIZ TEDBİR AMAÇLI”

Aldıkları borçlanma yetkisi ile ilgili Güney’e açıklamalarda bulunan Özyiğit, 13-14 milyon lira borçlanma yetkisinin illa kullanılacak anlamına gelmediğini söyledi.

Kendilerininde şu an belediye olarak alacakları olduğunu ifade eden Özyiğit, “Covid 19 herkesi etkilediği için biz alacaklarımıza alamayabiliriz yada geç alabiliriz. Bunları görerek vatandaşlara hizmetleri aksatmamamız gerekiyor. Bizim hedefimiz bu. Cebimizde dursun, İlla kullanacağız diye bir şey yok. Bütün hizmetler para ile dönüyor. Belli bir bütçemiz var. Tariflenen işler var. Covid’in oluşturduğu bir yük var. Gelirlerimiz olumsuz etkilenebilir. İller Bankası payımız yüzde 50-60 seviyesinde düşebilir. Öyle bir beklentimiz var. Çalışanlara maaşının yarısı al diğerini bekle diyemeyiz. Borçlanmamız tedbir amaçlı” şeklinde konuştu.  

 

 

.