Şeytanlar’ı çok seviyorum! | Güney Gazetesi Mersin

Şeytanlar’ı çok seviyorum!

İbrahim Baş: Taraftar grubunu mutlu etmek birinci vazifemiz. Bu taraftarı ulusal lige kavuşturmak, saygın bir konuma getirmek bizim görevimiz. Şeytanlar’ı önemsiyorum ve çok seviyorum.

Şeytanlar’ı çok seviyorum!


Ahmet SÜTCÜ

İçel İdman Yurdu Teknik Direktörü İbrahim Baş, açıklamalarda bulundu. Şu anda Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 5.Grup’ta lider konumda bulunan İçel İdman Yurdu’nun deneyimli antrenörü futbolcuları fiziken hazır tutmaya çalıştıklarını belirtirken büyük ihtimalle Haziran ayında liglerin oynanacağını açıkladı.

 

“HAZİRAN AYINA GÖRE PLAN YAPMAYA ÇALIŞIYORUZ”

“Büyük bir ölçüde Haziran ayının ilk haftasında ligleri oynatmayı planlıyorlar” diyerek sözlerine başlayan İbrahim Baş, “Bizde buna göre bir plan yapmaya çalışıyoruz.  Her takımın çektiği en ciddi sıkıntı antrenmandı. Biz buna şöyle bir çözüm getirdik. Ekibimizden bir tane antrenör arkadaşımızı Mersin’de bıraktık. Tahsin hoca şu anda Mersin’de ve tesislerde. Sporcularımızın evde yapabilecekleri veya bulundukları ortamdaki imkanlara göre yapabilecekleri programları veriyoruz. Tabiki bu yeter mi? Yetmez. Tarih açıklanmadan önce federasyon tarafından bizlere hazırlanma imkanı verilecek. Biz bu imkanı sezon başına tekrar dönmeyelim. Sil baştan olmasın diye futbolcularımızı fiziken hazır tutabilecek, belli yüklemelerle lige hemen adapte edebilecek programlar hazırlıyoruz. Sporcularımıza uyguluyoruz” dedi.

 

“SICAKTAN ETKİLENMEYİZ”

Haziran ayında oynanacak maçlarda hava sıcaklığının kendilerini etkilemeyeceğini belirten deneyimli teknik adam, “Çünkü burası Mersin. Burada yılın en az 300 günü güneş var. Biz nemli havada antrenman yaparak hazırlıklara başlayacağız. Havaya hemen adapte sağlayacağız. Grubumuzdaki diğer takımlar için sıcakta oynamak sıkıntı olabilir. Sorgun, Mersin’e gelecek. Onların rakımı yüksek. Burada nem var. Rakiplerimizi etkileyeceğini düşünüyorum” sözlerini kullandı.

 

“ŞEYTANLAR ENDER RASTLANAN TARAFTAR GRUPLARINDAN BİR TANESİ”

Kırmızı Şeytanlar’a parantez açan İbrahim Baş, “Birçok maçta İbrahim Baş’ın üzerine yaptıkları bir tezahürat vardı. Kurtar bizi bu ligden İbrahim hoca diye. Onlara birçok kez söylediğim bir şey vardı. Kırmızı Şeytanlar, Türkiye’de ender rastlanan taraftar gruplarından bir tanesi. Hal böyle olunca sadece İbrahim Baş’ın gayreti şampiyon yapmaz. Kitlesel güç lazım. Iğdır’da, Hopa’da, Yozgat’ta şampiyon olurken o kitlesel gücümüz vardı. Mersin’de de bu kitlesel gücümüz var. Şeytanlar Grubu’nu arkanıza alırsanız, sevgisini kazanırsanız ben tam anlamıyla sevgisini kazandığımızı söyleyemem. Çünkü eksik kaldığımız çok şey var. Şeytanlar Grubu’nu çok ayrı kefeye koyuyorum. Bugün zor günlerden geçiyoruz. Taraftarımız bu zor günlerde sosyal projelere ağırlık veriyor. Bu da onların ne kadar güçlü olduğunun göstergesi. Bu taraftar grubunu mutlu etmek birinci vazifemiz. Bu taraftarı ulusal lige kavuşturmak, saygın bir konuma getirmek bizim görevimiz. Şeytanları önemsiyorum ve çok seviyorum” dedi.

 

“METİN SALTIK MERSİN İÇİN BİR ŞANS”

Metin Saltık’ın Mersin için bir şans olduğunu söyleyen deneyimli teknik adam sözlerini şöyle tamamladı: “Metin Saltık ve yönetimi Mersin için bir şans. Çünkü Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’de şampiyonluğa giden bir takımı kurdular. Büyük emek veriyor. Büyük zaman harcıyorlar. Her zaman söylüyorum Metin Saltık gibi birisini Mersin kaçırmamalı. Çünkü Metin Saltık gibi birisini bulmak için Mersin uzun yıllar zaman harcar. Tuttuğunu koparan, vizyonu olan ve geleceği olan bir başkanımız var. İçel İdman Yurdu’na gelmemdeki başlıca sebep; 15 dakikalık konuşmamdaki Metin Saltık’ta gördüğüm ışıktı. Metin Saltık, Mersin için bir kazanç. Metin Saltık’a destek olacak diğer etmenleri de işin içine katılırsa Mersin İdman Yurdu eski günlerine döner.”