Ligler tescillensin! | Güney Gazetesi Mersin

Ligler tescillensin!

Fransa’da amatör liglerin tescil edilmesinin ardından gözler Türkiye’ye çevrildi. BAL Ligi’nde Mersin’i temsil eden Meskispor Teknik Direktörü Erçin Çelikkaya ile İdman Yurdu 1925 Teknik Direktörü Cemal Koç, Fransa’da alınan kararın emsal olması gerektiğini belirtti.

Ligler tescillensin!


Fransa Futbol Federasyonu, yönetim kurulunun salgın sebebiyle amatör liglerin iptali yönünde karar aldığını duyurdu. Buna göre, amatör kapsamındaki  4 ve 5. ligler ile bölgesel liglerde sezon sona erdirildi. Kadın futbolunda 2. lig ile futsal ve gençler liglerinde de sezonun iptaline karar verildi. Şampiyon, küme düşecek ve üst liglere yükselecek takımlar ise sezonun askıya alındığı 13 Mart'taki puan durumlarına göre belirlenecek. Fransa’da amatör ve bölgesel liglerin tescil edilmesinin ardından gözler Türkiye’ye çevrildi. Mersin’i Spor Toto Bölgesel Amatör Lig’de temsil eden İdman Yurdu 1925 Teknik Direktörü Cemal Koç ile Büyükşehir Belediyesi Meskispor Teknik Direktörü Koray Erçin Çelikkaya, Fransa’da yapılanın Türkiye’de de emsal olması gerektiğini açıkladı.

“LİGLERİN TESCİL EDİLMESİ ÇOK DOĞRU BİR KARAR”

Spor Toto Bölgesel Amatör Lig 5.Grup’ta mücadele eden İdman Yurdu 1925 Teknik Direktörü, Fransa’da alınan amatör ve bölgesel liglerde tescil kararını değerlendirdi. Deneyimli teknik adam, “Ülke olarak zor günler geçiriyoruz. Ligler ertelendi. Biz Bölgesel Amatör Lig’de mücadele ediyoruz. Herhangi bir gelirin olmadığı ve zorlu şartlarda oynanan bir lig. Fransa’da amatör liglerin tescil edilmesi çok doğru bir karar. Ülkemizde de aynısı uygulanması gerekiyor. Hiçbir şey insan sağlığından önemli değil. İnşallah federasyonumuz dikkate alır” dedi.

“LİGLERİN YENİDEN OYNANMASI ÇOK ZOR”

Büyükşehir Belediyesi Meskispor Teknik Direktörü Koray Erçin Çelikkaya ise, Fransa’da alınan kararın doğru olduğunu ve ülkemizde de uygulanması gerektiğini söyledi. Sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini belirten genç teknik adam, “Yeniden liglerin oynanması çok zor. Bütün dengeleri alt üst edecek. Çünkü bizler profesyonel liglerde mücadele etmiyoruz. Amatör ligde mücadele ediyoruz. Fransa’da alınan karar bizde emsal olur. Umarız uygulanır” ifadelerini kullandı.