Hem attı hem attırdı | Güney Gazetesi Mersin

Hem attı hem attırdı

Yabancılardan yana yüzü hiç gülmeyen ÇBK’da bu sezon takıma en çok katkı sağlayan isim Alexandria Bentley oldu. Belaruslu sporcu 334 sayı ve 114 asistle takımının en skorer ve en çok asist yapan ismi oldu

Hem attı hem attırdı


Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Çukurova Basketbol Yenişehir Belediyesi’nde geride kalan haftalarda hem ligde hem de Avrupa’da oynanan maçlarda, ÇBK’nın en skorer ismi Alexandria Bentley oldu. Gard pozisyonunda oynayan  Belaruslu basketbolcu attığı 334 sayı ile takımının en skorer basketbolcusu oldu. Bentley sezon başında Amerika WNBA’nin Connecticut takımından ÇBK’ya transfer olmuştu.

 

YABANCILARDAN YANA YÜZÜ GÜLMEDİ

Yabancılardan yana şansı hiç gülmeyen Çukurova Basketbol Yenişehir Belediyesi’nde geçtiğimiz günlerde Gabriela Marginean ile Jantel Lavender’le yollar ayrılmıştı. Gabriela’nın milli takımdan dönmemesi ve Jantel’in sakatlığının nüksetmesi sonucunda sözleşmelerini fesh eden ÇBK’da bu sezon takıma katılan yabancılar arasında en çok verimi veren Alexandria Bentley oldu. Belaruslu sporcu, ÇBK’nın bu sezon kadrosuna kattığı en iyi yabancı isim olurken takımının ise en skorer ismi oldu.

 

BENTLEY 334 SAYI ATTI

Bu sezon ligde inişli ve çıkışlı bir grafik çizerek beklentilerin altında kalan Çukurova Basketbol Yenişehir Belediyesi’nde bu sezon takımı taşıyan isim Alexandria Bentley oldu. Belaruslu basketbolcu 334 sayı ile takımının en skorer ismi olurken  114 asistle de takımına en çok sayı attıran isim oldu. Bentley’i; 260 sayı ile Leonor Rodriguez, 252 sayı ile Gabriela Marginean, 226 sayı ile Morgan Tuck, 194 sayı ile İlayda Güner, 177 sayı ile Gökşen Fitik, 160 sayı ile Meltem Avcı takip etti.

 

SPORCULARA SÜRESİZ İZİN VERİLDİ

Öte yandan korona virüs nedeniyle tüm liglerin ertelenmesiyle beraber Çukurova Basketbol Yenişehir Belediyesi’nde sporculara süresiz izin verildiği öğrenildi. Liglerin durumuna göre bir araya gelecek ÇBK’da yabancı sporcuların da yurtdışına çıktığı belirtildi.