“İnsanlığı, Sevgiyi Mersin’de Öğrendim” | Güney Gazetesi Mersin

“İnsanlığı, Sevgiyi Mersin’de Öğrendim”

Küçük Sırlar’ın Ali’si, Pis Yedili’nin Güney’i, Fatih Harbiye’nin Macit’i, Vuslat’ın Aziz’i... Rol aldığı karakterler ile Türk dizilerinin aranan jönleri arasına girmeyi başardı.

“İnsanlığı, Sevgiyi Mersin’de Öğrendim”


RÖPORTAJ: İBRAHİM AYDEMİR

Şöhretinin zirveye çıktığı dönemde Fatih Harbiye dizisinde birlikte başrolü paylaştığı Neslihan Atagül’le evlendi. Eşi ile gözlerden uzak sakin bir hayat yaşamayı tercih eden Kadir Doğulu, doğup büyüdüğü Mersin’le ilgili tüm merak edilenleri Güney'e anlattı. Sizlerle buluşturmak için sabırsızlandığım röportaj artık sizlerle... Keyifle okumanız dileğiyle...

 

“İNSANLIĞI, SEVGİYİ VE SAMİMİYETİ MERSİN’DE GÖRDÜM”

Mersinli bir ailenin ikinci çocuğu olarak dünyaya geldiniz. Mersinli biri olarak Mersin’i bize nasıl tanımlarsınız?

Bana dair her şey memleketimde başladı. İnsanlığı, komşu ve mahalle kültürünü, sevgiyi ve samimiyeti Mersin’de gördüm, tanıdım ve bildim. O yüzden benim ocağımdır orası. Tarife sığmaz ve tarif etmeye gerek duyulmaz.

 

“ÇOK GÜÇSÜZ OLDUĞUMU DÜŞÜNDÜĞÜM ZAMANLAR OLDU”

Daha çok küçük yaşlarda ailene destek olmak için farklı işlerde çalıştın. O dönemler hayatının en zor dönemleri olmuştur. O yılları bir de senden dinleyebilir miyiz?

Evet ama hiç bir zaman çalışmaya mecbur bırakılmadım. Kendi isteğimle aile refahına katkı da bulunmak için çalıştım. Açıkçası hayatımın zor bir dönemi hiç olmamış, tabii bugün bakıyorum ve bugün anlayabiliyorum. Yoksa haklısınız çok ama çok nahoş şeylerle sınandığımı ve zorlandığımı düşünüyordum o vakitler. İş, aile, okul ve hayat konusunda çokça haksızlığı uğradığımı, kötülüklere maruz kaldığımı, hayatın zorluklarını kaldırmak için çok güçsüz olduğumu düşündüğüm ve zorlandığım yerler oldu.

 

 

“BENİ BEN YAPAN NE VARSA ŞÜKREDİLESİ”

Geriye dönüp baktığında keşke yapsaydım ya da yapmasaydım dediğiniz oldu mu?

Bugün dönüp bakınca yaşadığım onca şeye, şöyle diyorum; İyi ki yaşamışım. Na hoş, bedbaht, acı dolu olsalar da, iyi ki benim başıma gelmiş diye şükürle devam ediyorum hayatıma. Çünkü bugün beni ben yapan ne varsa şükredilesi... Ne geldiyse başıma, bugün bu hali anlayayım ve bu hali yaşatayım diye gelmiş. O yüzden geçmiş bir ruh, gelecek sadece bir ümid, ve bugün ise an, yani gerçek benim için. Tek yapılması gereken bugüne ve kendimize odaklanmak. Eğer bunu yapabilirsek, kendimize ve hayata dair yapılası şeyler nedir görmek daha anlaşılır oluyor. İnsanlık adına, medeniyete yapılacak katkılar adına.

 

“Mersin sıcak bir memleket olduğundan insanı da sıcakkanlı olur derler :) Bu söylentiyi nasıl yorumluyorsunuz?

Benim için sıcakkanlı derler, eee? Ben Mersinliyim demek ki gerçek olma ihtimali var (gülüyor) Sıcak memleket diye mi, havasından mı yoksa başka bir şey mi bilmem... Sıcakkanlılık yani samimiyet, bir insan vasfıdır. Sınırı bir şehirle değil, tüm coğrafyanın sıcakkanlı ve samimi olduğunu düşünüyorum...

 

Mersin’e ne sıklıkta gelirsiniz?

Sene de bir kaç defa gitmeyi alışkanlık haline getirdik. Çeşitli bahaneler ile memleketime gidip geliyorum.

 

“TANTUNİYİ HERGÜN YESEM BIKMAM”

Kadir Doğulu bir Mersinli olarak tantuni yapmayı biliyor mu?

(gülüyor) Evet, iyi de yaptığımı söylerler. İlk geldiğimiz yıllarda İstanbul’da hiç tantuni yapan bir yer yoktu.  Bir Mersinli olarak her gün yesem bıkmam. O yüzden evde çok sık yapardık tüm kardeşlerim ile...

 

 

“ÇOCUKLUĞUM FINDIK PINARI’NDA GEÇTİ”

Mersin’e geldiğiniz zaman en çok hangi aktiviteyi yapmayı seviyorsunuz?

Evde oturmayı (gülüyor) Hasret gidermek açısından. Annem ve akrabalarla. Çok fazla kalamıyoruz, annemin yaptığı harika yemekleri yemekte ev de bir kaç gün geçirmeye sebep oluyor. Annem şahane bir aşçıdır. Geniş bir vakit yaratıp gittiysek mutlaka gezeriz. İlk önce büyüdüğüm Fındık Pınar’ı yaylasına çıkarım. Çocukluğum geçti o yörede. Bir süre kalırım hep. Doğal ve kültürel hazinelerimizi gezmeyi severim, en son gittiğimizde, ailecek Tarsus civarlarını gezdik.. Tarsus şelalesi, Ashab-ı Kehf (Yedi  Uyuyanlar) gibi yerleri gezdik tekrar.

 

 

“MERSİN’İ HEP NESLİHAN İLE GEZİYORUZ”

Eşiniz Neslihan (Atagül) ile birlikte Mersin’e gezmeye geldiniz mi?

Evet, bir çok defa (başka türlüsü mümkün değil) önceki soruda yazdığım mekanları hep Neslihan ile geziyoruz zaten, ona Mersin’e dair ne varsa anlatmaya ve göstermeye çalışıyorum..

 

Güney aracılığıyla Mersinlilere neler söylemek istersiniz?

Kendinize ve memleketime iyi bakın. En derin muhabbetlerim ile...