Mersin hayalet kente döndü | Güney Gazetesi Mersin

Mersin hayalet kente döndü

İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanlara sokağa çıkma yasağı getirmesi ve lokanta ve pastanelerin sadece paket servisi vermesi yönünde aldığı karar sonrası Mersin sokakları en sakin günlerinden birini yaşadı. Az sayıda insanın çarşıya çıktığı Mersin adeta hayalet kenti andırdı. Kente çoğu lokanta ve pastaneler açılmazken açılanlar ise tadilat yaptı.

Mersin hayalet kente döndü


Hasan KÜÇÜK

İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs tedbirleri kapsamında 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanlara sokağa çıkma yasağı getirmesi ve lokanta ve pastanelerin sadece paket servisi vermesi yönünde aldığı karar sonrası Mersin sokakları hayalet kente döndü. Yetkililerin koronovirüs nedeniyle evde kalın çağrısına uyan vatandaşların çoğu çarşıya çıkmadı. Bu nedenle Mersin’in en işlek caddesi olan Hastane, İstiklal ve Atatürk caddeleri tarihinin en sakin günlerinden birini yaşadı. Lokantaların çoğunun açılmadığı ve bazılarının ise tadilat yaptığı kentte çoğu esnafta iş yerini açmadı.

İstiklal Caddesi’nde lokanta işleten Zeki Ceylan, İçişleri Bakanlığı’nın kararı sonrası masaları kaldırarak sadece paket servisi vermeye başladıklarını belirtti. İşlerinin azalması nedeniyle işçilerin bir bölümüne zorunla olarak izin vermek zorunda kaldıklarını anlatan Ceylan, “Caddede insan yoğunluğu yok denecek kadar az. İnsanlar tedirgin olduğu için sokağa çıkmıyor. İnsanların sağlığı bizim için önemli. Karara uyacağız. İkinci bir emre kadar masalara müşteri almayacağız. Birlik beraberlik içinde bu sorunun üstesinden geleceğiz” diye konuştu.