EMŞAV, şehitleri dualarla andı | Güney Gazetesi Mersin

EMŞAV, şehitleri dualarla andı

Emniyet Teşkilatı Vazife Malulü ve Şehit Aileleri Vakfı (EMŞAV) Mersin Şube yöneticileri Mersin şehitliğini ziyaret etti. Şehitliğe çelenk bırakan yöneticiler dua etti.

EMŞAV, şehitleri dualarla andı


Haber: Zeliha ÖZİPEK

 

EMŞAV Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çetin şehitlere karşı minnet ve şükran duyduklarını  belirterek, emanetleri olan ailelerine sahip çıkmanın onurunu yaşadıklarını söyledi.

Bu toprakların vatan olmasında şehitlerin canını verdiğini anlatan Çetin, “18 Mart Çanakkale Zaferi tarihin akışını değiştirerek düşmana geçit vermemiştir. Bugünde gerek silahlı kuvvetlerimiz, gerekse polis teşkilatımızın değerli mensupları aynı kararlılıkla görevini yapmaktadırlar. Bizler EMŞAV olarak bu kahramanlarımızdan şehitlik mertebesine yükselenlerin emanetlerine her türlü yardımı yapma kararlılığındayız. Şehitlerimizin ailelerinin sorunlarına çözüm bulmak için büyük gayret içerisindeyiz. EMŞAV Vakfı’nın Mersin Şubesi Yönetim Kurulu olarak şehitlerimizin aziz ruhlarına dualar okuyarak onlara minnet ve şükranlarımızı ifade ediyoruz” dedi.

Mersin’de 168 şehit polis ailelesinin hizmetinde olduklarını ifade eden Çetin, yardımsever iş adamlarını vakıf çalışmalarına destek vermeye davet etti. Çetin sözlerini şöyle sürdürdü: “Vakfımıza destek veren çok sayıda duyarlı insanımızın olduğunu görmenin memnuniyetini yaşamaktayız. Destek veren iş adamlarımıza teşekkür ediyoruz. İş adamlarımızın

şehit ailelerimize yasalar çerçevesinde önemli destekleri var. Fakat onların sosyal yaşam içerisinde manevi olarak da desteğe ihtiyacı var. Ailelerimizin çocuklarına burs verme başta olmak üzere çeşitli geziler düzenleyerek motivasyonlarını sağlamaya çalışıyoruz. Vakıf olarak daha pek çok çalışmamız olacak, örneğin şehit ailelerimize hukuki destek sağlayacağız. Biz onların bir aile bireyi olacağız. Şehitlerimiz ve gazilerimiz bizlerin kutsalıdır. Onların bizlere emaneti olan ailelerini desteklemek, sorunlarına sahip çıkmak için mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz.”