ÇBK Kayseri’de farka koştu:70-94.. | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK Kayseri’de farka koştu:70-94..

Turuncu mavililer çok önemli maçta Kayseri Basket karşısında baştan sona üstün götürdükleri maçı farklı kazanarak, tehlikeli bölgeden uzaklaşma yolunda çok önemli bir adım attı. Brittney Sykes’in 30 sayı 4 ribaunt 7 asistle yıldızlaştığı maçta Bentley 20, İlayda Güner 14, Gökşen Fitik de 12 sayı ile çift haneli skora ulaştı..

ÇBK Kayseri’de farka koştu:70-94..


İBRAHİM AYDEMİR

Bu yıl yabancılardan yana dikiş tutturamayan ÇBK Yenişehir Belediyesi üç yabancı ile mücadele ettiği maçta Kayseri Basket’i farklı yenerek, çok önemli bir galibiyete imza attı.

Oyuna etkili başlayan ÇBK ilk dakikadan itibaren çember altında etkili olarak Sykes ve Bentley’in basketleriyle öne geçti, ribauntlarda da İlayda Güner ve Lara Sanders ile rakibine üstünlük kuran turuncu-mavililer ilk periyot sonunda 22 sayılık bir farka ulaştı: 8-30..

İkinci periyotta da üstünlüğünü sürünen ÇBK Mersin Yenişehir Belediyesi’nde Melis de başarılı bir oyun ortaya koyunca Kayseri ekibi Kaela Davis  ve Kennedy Burke ile oyuna tutunmaya çalışsa da içerden ve dış atışlardan sürekli skor bulan turuncu mavililer ilk yarı sonunda soyunma odasına 25 sayı farkla üstün gitmeyi başardı:27-52..

Ev sahibi ekip üçüncü periyotta oyunda dengeyi kursa da ÇBK ilk yarıda yakaladığı farkın avantajı ile kontrollü oynayarak final periyoduna 46-74 skor üstünlüğüyle girmeyi başardı..

Son periyotta aradaki farkın avantajı ile kendini fazla yormayan ÇBK Yenişehir Belediyesi maçtan da 70-94 galip ayrıldı. ÇBK’dan Britanya Sykes  30 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Bentley 20, İlayda 14, Gökşen de 12 sayı ile çift haneli skora ulaşan isimler oldu.. Ev sahibi ekipte Kaela  Davis’in 21, Kennedy Burke’nin 18 sayılık performansı sonucu değiştirmeye yetmedi.

HAFTANIN SONUÇLARI

Çukurova Basket, Kayseri karşısında aldığı galibiyetle alt sıralardan uzaklaşarak haftayı play-off potasında tamamladı. Ligde haftanın maçlarında alınan sonuçlar şöyle: “ İzmit Belediyespor 83-54 Samsun Canik Belediye, Çankaya Üniversitesi 86-60 Botaş, Beşiktaş  97-93 Adana Basketbol, Elazığ İl Özel İdare 69-76 Hatay BŞB, Galatasaray 80-77 Fenerbahçe."