“Mersin’de 8 yılda 2000 orman suçu tespit edildi” | Güney Gazetesi Mersin

“Mersin’de 8 yılda 2000 orman suçu tespit edildi”

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, 2002 yılından bu yana Mersin’de 2000 orman suçunun tespit edildiğini söyledi. Eski Mezitli’deki orman katliamından sonra Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren Cengiz Gökçel, Meclis kürsüsünden Bakan’ın cevaplarını paylaştı. Mersin’de 2002 yılından bu yana yaklaşık 2000 orman suçu tespit edildiğini aktaran CHP’li Gökçel, Türkiye’de yıllık ortalama 12 binden fazla orman suçu işlendiğine dikkat çekti.

“Mersin’de 8 yılda 2000 orman suçu tespit edildi”


CHP Mersin Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Cengiz Gökçel, Mersin Eski Mezitli Mahallesinde gerçekleştirilen orman katliamının failinin salıverilmesine TBMM Genel Kurulu’nda tepki gösterdi. 72 dönüm arazide 1500’den fazla ağacın bir kişi tarafından kesilemeyeceğinin açık olduğunu belirten Gökçel, orman katliamını kamuoyuyla paylaşan Eski Mezitli Mahalle Muhtarının serasında 400’ün üzerinde üzüm ağacının motorlu testerelerle kesilmesini buna kanıt gösterdi. CHP’li Gökçel, “Soruyorum, bu suç organize değilse muhtarımızın üzümlerini kim kesti? Bu katliamı kamuoyunun gündemine taşıdığı için muhtarımızı tehdit ediyorlar. Ama orman katilleri ellerini kollarını sallaya sallaya dolaşıyor. Bir kez daha uyarıyorum: Bu kıyım, bir kişinin eseri değil, organizedir. Mersin’in bir dal yeşilinde gözü olanlar karşısında tüm Mersini bulur!” dedi.

MERSİN’DE 2000 ORMAN SUÇU

Orman katliamından sonra T.C. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması talebiyle soru önergesi veren Cengiz Gökçel, Meclis kürsüsünden Bakan’ın cevaplarını da paylaştı. Mersin’de 2002 yılından bu yana yaklaşık 2000 orman suçu tespit edildiğini aktaran CHP’li Gökçel, Türkiye’de yıllık ortalama 12 binden fazla orman suçu işlendiğine dikkat çekti. Akdeniz’den Karadeniz’e, Ege’den Marmara’ya, Doğu ve Güneydoğu’ya orman katillerinin her yerde olduğunu söyleyen CHP’li vekil, orman katillerinin para cezalarıyla salıverilmesine tepki gösterdi. Ormanların, ağaçların, hayvanların ulusal değerler olduğunu savunan CHP Mersin Milletvekili, katillerin yaptıkları yanlarına kâr kalmasın diye verdiği kanun teklifinin gündeme alınmamasını eleştirdi.