Girişimci kadınların iş fikirleri yarışıyor | Güney Gazetesi Mersin

Girişimci kadınların iş fikirleri yarışıyor

Girişimci İş Kadınları Derneği’nin düzenlediği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de çözüm ortağı olduğu “Hasat” adlı tarım ve gıda konulu “Kadın Startup Yarışması”nın yarı finali gerçekleştirildi.

Girişimci kadınların iş fikirleri yarışıyor


Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD), üretim konusunda yenilikçi iş fikirlerine sahip kadınların ve gençlerin teşvik edilmesi, destek görmesi amacıyla “Hasat” adlı tarım ve gıda konulu “Kadın Startup Yarışması” düzenledi. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de çözüm ortağı olduğu yarışmada ön değerlendirme sürecinin ardından yarı final Divan Otel’de gerçekleşti. İlk jüri buluşmasında, yarışmaya katılan kadınlar iş fikirlerini kendilerine ayrılan sürede jüriye sundu.

Kadın Startup Yarışması, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Merkezi, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi çözüm ortaklığı ile gerçekleştiriliyor. Yarışma ile Mersin’den başlayarak ülke çapında farkındalık yaratılması hedeflendiği kadar kadınların girişimcilik potansiyelinin oluşturulması ile gıda ve tarım alanında yenilikçi ve sürdürülebilir ürünlerin, hizmetlerin ve teknolojilerin geliştirilmesi amaçlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim de jüri üyeleri arasında yer aldı.

Toplamda 18 iş fikri jüri karşısına çıktı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Girişimci İş Kadınları Derneği(GİŞKAD), Mersin Tarsus Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB), Mersin Ticaret ve Sanayi Odası(MTSO), Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Mersin-Adana, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA), Mersin Üniversitesi Genç Girişimci Merkezi(Girişim Limanı), Mersin Teknoloji Geliştirme Bölgesi Kurum ve İşletici Ticaret A.Ş. (Mersin Teknopark) temsilcilerinin jüri üyeliği yaptığı yarışmada, toplam 18 iş fikri değerlendirmeye alındı. Yarışmacılar ilk jüri buluşmasında, iş fikirlerini, kendilerine ayrılan sürede görselleriyle birlikte sundu.

Yarı finale kalan yarışmacılar, mentor ekibi tarafından iş planı hazırlama, pazar araştırmaları ve pazarlama, yönetim planlama, üretim planlama, finansal planlama ve fikri-sınai mülkiyet hakları konularında destek alacak. Yaklaşık bir ay sürecek çalışma sonunda ilk 3’e girecek olan projeler belirlenecek. Projeler, melek yatırımcılarla buluşturularak katma değeri yüksek ürün ve hizmetin geliştirilmesine katkı sunulacak. (Haber Merkezi)