Kültür Park’ta seyyarlara düzenleme | Güney Gazetesi Mersin

Kültür Park’ta seyyarlara düzenleme

Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in her mahallesiyle daha mutlu, daha yaşanabilir ve daha çağdaş bir kent olması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kültür Park’ta seyyarlara düzenleme


Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde başlayan “Kenti Mis Projesi” kapsamında seyyar esnafının daha sağlıklı ve temiz koşullarda satış yapması için başlatılan çalışmalar sonuçlandı. Seyyar esnafının vergi mükellefi olarak, modern ve temiz koşullarda ticari faaliyet göstermesine olanak sağlayacak olan proje ile birlikte seyyar satıcılar, tek tip araçları ve kıyafetleri ile hijyen kurallarına uygun şekilde çalışmalarını sürdürecek.

 

STANDARTLARI, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BELİRLEDİ

Proje kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından standartları belirlenen kıyafetleri ve araçları ile kendileri için belirlenen alanlarda çalışmalarına başlayan seyyar esnafı, yeni düzenlemeden memnun olduklarını ifade etti.  

Mersin Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Fuat Tuğluoğlu, Kültür Park içerisindeki en büyük düzensizliklerin başında seyyar esnafının geldiğine dikkat çekti. Seyyarlar için proje hazırlandığını anlatan Tuğluoğlu, “Bu proje çerçevesinde seyyar satıcılar ile sözleşme yapıldı  ve çalışma koşulları belirlendi ve esnaflara eğitim verildi” dedi.

 

KÜLTÜR PARK’TAKİ SEYYAR ESNAF, ARTIK VERGİ MÜKELLEFİ

Kültür Park’ta satış yapan esnafın bu zamana kadar vergi ödemediğini dile getiren Tuğluoğlu, yapılan düzenleme ile birlikte seyyar esnafının artık vergi mükellefi olduğunu dile getirdi. Tuğluoğlu, projenin Kültür Park’ın 25 farklı noktasında başladığına dikkat çekerek, “Bizim belirlediğimiz koşullara uygun olsun diye kendilerine araç yaptırttık. Sonra tek tip olsun diye kendilerine kıyafet diktirdik. Bizim müsaade ettiğimiz ürünleri satacaklar. Kimlik ve sertifikalarını verdik. Mersin halkının yüzde 90’ının faydalandığı bir alan olan Mersin Kültür Park’ta görev yapacaklar. Buradaki seyyar esnafı kontrol etmek ve düzeni sağlamak amacı ile 10 tane motorize zabıta ekibi görevlendirdik. Bu esnaf arkadaşlarımızın bize yardımcı olacağına inanıyoruz. Çünkü bu esnaf arkadaşlarımız da Mersin’in bir unsuru” şeklinde konuştu.

Projenin pilot olarak Kültür Park içerisinde başladığını ifade eden Tuğluoğlu, başarılı olması halinde Mersin genelinde uygulamaya konulacağının altını çizdi. (Haber Merkezi)