Tüm-Bel-Sen’de yeni başkan Özbay oldu | Güney Gazetesi Mersin

Tüm-Bel-Sen’de yeni başkan Özbay oldu

Tüm-Bel Sen Mersin Şube Başkanlığı’na Mustafa Özbay seçildi. Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen Tüm Bel-Sen’in 7. Olağan Genel Kurulu’nda 101 delegeden 97’si oy kullandı. 67 oy alan Mustafa Özbay başkan seçildi. Mevcut başkan Canan Solak ise 30 oy aldı. Özbay seçim sonrası Solak ile tokalaşarak hizmetlere kalınan yerden devam edeceğini söyledi.

Tüm-Bel-Sen’de yeni başkan Özbay oldu


Hasan KÜÇÜK

 

Tüm-Bel-Sen Mersin Şube’sinin 7. Olağan Genel Kurulu Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. 7. Olağan kongrede mevcut Başkan Canan Solak ile önceki dönem başkanlardan Mustafa Özbay’ın listesi yarıştı. Divan Başkanlığı’nı Emekli-Sen Mersin Şube Başkanı Adil Alaybeyoğlu’nun yaptığı kongrede açılış ve yoklamanın ardından saygı duruşunda bulunuldu.  Yeniden aday olan mevcut başkan Canan Solak kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, Tüm-Bel Sen’in emekçilerin, işsizlerin, yoksulların, baskı ve zulüm görenlerin ortak umudu olduğunu söyledi. 15 Temmuz darbe girişiminden sonra çıkarılan OHAL ve Kanun Hükmünde Kararnamelerle yüzbinlerce kamu emekçisinin hiçbir gerekçi gösterilmeden kamudan ihraç edildiğini ve yüzbinlerce kamu çalışanının açlığa ve sefalete mahkum edildiğini ifade eden Solak, “İnsanlık tarihi gösteriyor ki darbelerin panzehiri demokrasidir. Ancak hükümet 15 Temmuz darbe girişimine karşı demokrasiyi benimseyeceğine OHAL, torba yasa, KHK’lar ve kayyum yasasıyla emek ve demokrasi düşmanı hukuksuzlukları benimsemiştir” dedi.

 

ÖZELEŞTİRİ YAPTI

Özeleştiri yaparak yönetim kurulu olarak üyelerine her zaman ulaşamadıklarını ifade eden Solak, “Eksiğimiz oldu ama yapılabileceklerin en iyisini yapmaya çalıştık. Özellikle bazı sarı sendikaların yalan yanlış iftiralarla sendikamıza saldırıları devam etmektedir. Biz hiç kimseyi ötekileştirmeden diline, dinine, mezhebine, etnik kimliğine, bakmadan birlikte mücadeleden yanayız” şeklinde konuştu.

 

ÖZBAY: GÖNÜLLÜLÜK ESASINA GÖRE GÖREV YÜRÜTMEYE ÇALIŞIYORUZ

Diğer aday Mustafa Özbay ise 0HAL ve KHK rejimi uygulamalarına son verilmesini ve parlamenter sistemin yeniden inşa edilmesini istedi. Sendika yönetimine seçilenlerin hepsinin belediye çalışanları olduğunu ifade eden Özbay, “Hepimizin iş yerinde görevlerimiz ve sorumluluklarımız var. Amatör olarak gönüllülük esası çerçevesinde bir hizmet yürütmeye çalışıyoruz, maaşlarımızı belediyeden alıyoruz. Bu bağlamda zaman zaman yetişemediğimiz, ziyaret edemediğimiz, üyelerimizin yanında olamadığımız zamanlar oluyor. Bunu lütfen bir özeleştiri olarak kabul edin. Bu eksikliği gidermek için işyerleriyle sendikamız arasındaki köprüyü oluşturan güçlendirilmiş bir işyeri temsilciliği sistemine ihtiyaç var. Önümüzdeki dönemde her bir işyeri temsilcimiz, Şube başkanı ve şube yöneticisi gibi çalışacak, o iş yerinde herhangi bir sorun olduğunda hemen müdahale edebilecek bir konumda olmasını sağlamak durumundayız” ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından seçimlere gidildi. 101 delegeden 97’sinin oy kullandığı genel kurulduğu 67 oy alan Mustafa Özbay başkan seçildi. Mevcut başkan Canan Solak ise 30 oy aldı. Seçimin ardından adaylar birbirlerini tebrik etti. Özbay, Solak’ın yaptığı hizmetleri kaldığı yerden devam ettireceğini söyledi.