İşçi sürgünü Meclis gündeminde | Güney Gazetesi Mersin

İşçi sürgünü Meclis gündeminde

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısı ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in başkanlığında, Silifke’de gerçekleştirildi.

İşçi sürgünü Meclis gündeminde


Yasemin TOKLUCU

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Şubat ayı olağan toplantısı ikinci bileşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in başkanlığında, Silifke’de gerçekleştirildi. Meclis toplantısında Büyükşehir Belediyesinde işten çıkarılan ve başka ilçelere görevlendirilen personeller damga vurdu. Seçimden önce işçi çıkarımı yapmayacağı yönünde açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, meclis üyeleri tarafından eleştirildi. Meclis Üyesi Tat, “Sürgün edilenlerin görev yerine yeniden gelmesini istiyoruz” dedi. Başkan Seçer ise “Silifke’de, Mut’ta Gülnar’da Mersin. Yenişehir, Mezitli’de Mersin. Mut’ta görev yapıyorsa bunun sürgün anlamına gelmemesi lazım” şeklinde cevap verdi.

Meclisin dilek ve temenni kısmında söz alan Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mahmut Tat, belediyede yaşanan işçi çıkarımı ve sürgüne tepki gösterdi. Başkan Seçer’in göreve gelmesi ile birlikte Mersin’de her şeyin daha güzel olacağını düşündüklerini dile getiren Tat, “Bu düşüncemiz devam ederken işçilerin çıkartımı ve sürgününe ilişkin kararlar bizleri üzdü. Göreve geldiğinizde, hiç kimsenin işiyle aşıyla oynamayacağım diyordunuz. Ben geçmişten gelen bir intikamla hareket ettiğinizi düşünmüyorum. Yapılan tespitler sonucu bazı personellerin işten çıkarılmasına karar verildi. Özellikle bu kararın tekrardan bir süzgeçten geçirilmesini talep ediyoruz. Ortada bir kası var mı, yok mu incelenmesini istiyoruz. Belki de haksız bir şekilde işten çıkarılan arkadaşlarımızın aile dramlarını düşünmeliyiz. İçimiz buruk. Sürgün yiyen arkadaşlarımız var. Onların yerleşik aile düzenleri var. Bunları göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Sürgün edilenlerin yeniden görev yerlerine gelmesini talep ediyoruz” diye konuştu.

Meclis Üyesi Tat’ın “sürgün yiyen arkadaşlarımız var” cümlesine tepki gösteren Başkan Seçer ise şunları kaydetti: “Silifke’de, Mut’ta, Gülnar’da Mersin. Yenişehir, Mezitli’de Mersin. Mut’ta görev yapıyorsa bunun sürgün anlamına gelmemesi lazım. Oraya taşınması gerekir. Günü birlik gidip gelmesi çok zor. Çalışanı işinden çıkartmıyorum. Çalışmayan varsa, uyuyan varsa, bankamatik personeli varsa onları tabi ki çıkartacağım. İşine gelmiyorsa, işine ihanet ediyorsa çıkartacağım. İşten çıkarımlarımızda tespitlerimiz bu yönde. Hakikaten arsızlığa vuran arkadaşlar. Bu konuda bir hassasiyet gösterirseniz memnun olacağız. Yasa bana neyi emrediyorsa onu yaparım. Giderler mahkemeye haklarını ararlar.”