Mersin’de heyelan tedirginliği | Güney Gazetesi Mersin

Mersin’de heyelan tedirginliği

Toroslar Halkkent Mahallesi Yeşilevler Bölgesi’nde oturan vatandaşlar şiddetli yağış sonrası oluşabilecek heyelan nedeniyle tedirginlik yaşıyor.

Mersin’de heyelan tedirginliği


Hasan Küçük 

 

Mersin merkez Toroslar İlçesi Halkkent Mahallesi Yeşilevler Bölgesi’ndeki 2969 Ada E ve F Blokta oturan daire sahipleri olası bir heyelan nedeniyle tedirginlik yaşıyor. Evlerinin zemininin bulunduğu alandan Yalınayak Deresi’ne doğru sürekli kopmaların olduğunu ifade eden vatandaşlar, evlerinin dereye kayacağı endişesi ile sorunlarına çözüm istedi. Mahalle sakinleri kendilerini tedirgin eden ve dereye doğru kopmaların yaşandığı bölgede toplanarak gazetemize sorunlarını anlattı. Daire sahiplerinden Fatih Çelik, daha önce dereye doğru fazla göçme yaşanmazken yıkılan Akdeniz İlkokulu’nun yerine yapılan Necip Fazıl Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin ihata duvarı yapılırken zemindeki oynamanın heyelanı tetiklediğini öne sürdü. Bundan sonra her yağışta küçük küçük parçaların dereye düşerken 6-7 Ocak’ta meydana gelen şiddetli yağmur sonrası zemindeki dev kayaların ağaçlarla birlikte dereye kaydığını ifade eden Çelik, daire sahipleri olarak büyük tedirginlik yaşadıklarını söyledi. Tedirginliklerinin her yağmur sonrası sürdüğünü anlatan Çelik, yetkililerden sorunlarına çözüm bulmalarını istedi.

Mahalle sakinlerinden Vakkas Zeren ise her yağmur sonrası apartmandaki ailelerin diken üstünde olduğunu söyledi. Sorunun çözümü için Toroslar Belediyesi’ni defalarca dilekçe verdiklerini ifade eden Zeren, “Bütün apartman sakinleri olarak en son 10 Eylül’de Toroslar Belediyesi’ne dilekçe verdik. Tamam dediler. Daha sonra dilekçemizin akıbetini sorduk. Biz geldik inceledik, çok iş var, makinalar yetersiz uzun sürer dediler. Binalarımızın altı sürekli oyuluyor. Çaresizce bekliyoruz. Yetkililerin sesimizi duymasını istiyoruz” şeklinde konuştu.