MESİAD’dan konsolosluğa ziyaret! | Güney Gazetesi Mersin

MESİAD’dan konsolosluğa ziyaret!

ESİAD Başkanı Hasan Engin ve Yönetim Kurulu Üyeleri K.K.T.C. Başkonsolosu Zalihe Mendelli’yi ziyaret etti.

MESİAD’dan konsolosluğa ziyaret!


MESİAD Başkanı Hasan Engin ve Yönetim Kurulu Üyeleri Sibel İnandı, Fevzi Boyraz, Mehmet Ali Akdemir,  K.K.T.C. Başkonsolosu Zalihe Mendelli'yi ziyaret etti.

Kuzey Kıbrıs ile Türkiye arasındaki ticari ve sosyal ilişkilerin konuşulduğu görüşmede Başkan Engin, iki ülke arasındaki ticari iş birliklerin aynı zamanda sosyal ve kültürel bağları da kuvvetlendireceğine değindi.

 

Mendelli, ” Mersin bizim için oldukça önemli bir kent. Barış harekatının çıkış noktasıdır. Ayrıca Mersin limanını da önemsiyoruz. Çünkü iki ülke arasındaki ticari ilişkilerde büyük önem arz etmektedir. İçme suyu projesi bizim için hayat oldu ve ekonomimize katkı sağlamaktadır. Kıbrıs’ın diğer bir önem verdiği konu ise eğitim. Üniversitelerimizi daha fazla nitelikli hale getirerek dünyadaki diğer üniversitelerin statüsüne taşımaktayız. MESİAD’ı takip ediyorum, önceliğinizin insan, doğa, çocuk ve kadın olması ve kadına şiddet olaylarında göstermiş olduğunuz tepkilerinizi takdirle karşılamaktayım.” dedi.

 

Başkan Engin ise ; “ Her zaman iki ülke arasındaki ilişkiyi destekliyorum. Kuzey Kıbrıs bizim için çok önemli. Anamur Dragon çayı içme suyu projesi Kıbrıs- Türkiye ilişkilerini güçlendirirken Mersin’in oynadığı önemli rol bizler için ayrıca kıymetlidir.  Doğu Akdeniz enerji kaynakları sondaj çalışmaları bakımından Kuzey Kıbrıs’ı yavru vatan olarak değil, anavatan olarak görmekteyiz. Diğer bir yandan turizm, ticaret, inşaat ve eğitim alanındaki karşılıklı gelişen ilişkiler günden ileriye dönük işbirliği protokollerinin de zemini hazırlamaktadır. MESİAD, ekonomik, sosyal ve kültürel konularda daima aktiftir. İnsan yaşamını, kadını, çocuk istismarını önemser ve bu konularda asla geri adım atmaz. Biz Türkiye’yi önemsiyoruz. MESİAD hiçbir siyasi ya da farklı kurumlara ve oluşumlara göre hareket etmemektedir. Odak noktamız her zaman insandır ve doğadır.

 

Başkonsolos Mendelli, Engin'in sözlerine katıldığını vurgulayarak Kıbrıs ile Mersin kentinin coğrafik yakınlığının işbirlikleri ve ortak projeler için avantaj sağladığını, bunu gerek hükümet nezdinde gerekse STK’lar aracılığı ile teşvik edilmesi gerektiğinin vurgusunu yaptı.

Karşılıklı iyi temenniler ile hatıra fotoğrafı çekildi.

(Haber Merkezi)