“İsrail ile dolaylı yollardan yürütülen ticareti kesin” | Güney Gazetesi Mersin

“İsrail ile dolaylı yollardan yürütülen ticareti kesin”

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı ve gündeme dair iki ayrı konuşmasında İsrail ile süregelen ticareti ve Filistin halkına yapılan soykırımı ele alarak; dolaylı yollardan yürütülen ticaretin kesilmesi için Ticaret Bakanı Ömer Bolat’a çağrıda bulundu.

“İsrail ile dolaylı yollardan yürütülen ticareti kesin”


Sekiz aydır uluslararası sistemin gözünün önünde bir soykırım suçunun çok farklı merhaleleri yaşanarak devam ettiğini belirten DEVA Partisi Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, bu süreçte uluslararası sistemin çöktüğünü ifade etti.

Ekmen, “Çöken sisteme rağmen dünyanın her tarafından; din, dil, ırk fark etmeksizin meydanları dolduran milyonlarca insan, en son Eurovision şarkı finalinde de görüldüğü üzere, ayağa kalkarak küresel vicdanın sesi olmuştur. Bugüne kadar İsrail'in açık soykırımı karşısında gerekli tedbirler alınmadığı gibi alınan tedbirler de çok geç alınmıştır” dedi.

Milletvekili Ekmen, “İsrail basınında yer alan sayısız haber, kaynağı Reuters'e dayandırılarak; Türkiye'nin İsrail'le bu kısıtlamayı özellikle inşaat kalemlerinde gevşettiğine dair iddialar içermektedir. Ticaret Bakanlığı bu iddiaları reddetmiş olmakla birlikte, bu kadar çok kaynaktan aynı anda çıkan haberlerin hepsinin yalan olduğunu iddia ediyor. İddialardan biri Azerbaycan petrolünün Ceyhan'dan Hayfa'ya nakledilerek Refah Harekatı’na petrol desteği sağladığı şeklinde. Sayın Ömer Bolat'ın özellikle Azerbaycan petrolünün Ceyhan'dan Hayfa'ya nakledilerek Refah Harekatı’nda bir petrol desteğinin verilmesi dâhil iddialar hususunda Genel Kurulu bilgilendirmesini talep ediyorum” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)