“Otizmli bireyler eğitime ulaşamıyor” | Güney Gazetesi Mersin

“Otizmli bireyler eğitime ulaşamıyor”

Mersin’de Otizmli ailelerin kendisine ulaştığını ve yaşadıkları mağduriyeti gündeme getirilmesini istediklerini belirten Kış, aynı hafta konuyu TBMM gündemine taşıdı. Kış, “Ülkemizde Otizmli bireylerin yüzde 90’ının eğitime ulaşamadığı bildiriliyor” dedi.

“Otizmli bireyler eğitime ulaşamıyor”


CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, hem seçim bölgesi Mersin’e hem de ülke gündemine ilişkin sorunları gündeme getirmeye devam ediyor.

TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, Otizmli bireylerin ve ailelerin yaşadıkları sorunlara değinen Kış, yetkililere konunun çözümü için çağrıda bulundu. Kış, “Otizm, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık bir nöro-gelişimsel farklılıktır. Dünyada doğan her altmış sekiz çocuktan biri otizmli olarak dünyaya geliyor. Türkiye’de 1,5 milyonun üzerinde otizmli birey olduğu tahmin ediliyor. Toplumun olumsuz tutum ve davranışları sebebiyle, otizmli birey ve aileleri çok fazla sorun ve zorluk yaşamaktadırlar. Özellikle Avrupa ülkelerine göre ülkemizde otizmli çocuklar için eğitime ulaşmak oldukça zordur. Yani ülkemizde Otizmli bireylerin yüzde 90’ının eğitime ulaşamadığı bildiriliyor” diye konuştu.

Kış, her zaman Otizmli bireylerin yanlarında olacağını ifade ederek, onların toplumsal yaşamın tüm alanlarında ayrımcılığa uğramadan, eşit şekilde yararlanmaları için gereken önlemlerin alınması ve ailelerin yalnız bırakılmaması için konunun takipçisi olacağını belirtti. (Haber Merkezi)