MSK ant içti | Güney Gazetesi Mersin

MSK ant içti

Sarı Siyahlılar normal sezonda iki kez yenildiği Gaziantep’i yarı finalde elemeye kararlı

MSK ant içti


HASAN KÜÇÜK

Mersin Büyükşehir Belediye Spor Kulübü (MSK) Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi (TBL) yarı final ilk maçında perşembe günü evinde Gaziantep Basketbol’u ağırlayacak. Mersin ekibi serinin ikinci maçında rakibini 11 Mayıs Cumartesi günü yine Mersin’de konuk edecek. Serinin 3. maçı 15 Mayıs’ta Gaziantep’te oynanacak. Seride durumu 3-0 yapan finale yükselecek. Serinin 2-1 veya olması durumunda 4. maç yine Gaziantep’de oynanacak. 2-2 eşitlik durumunda iki takım 5. maçta Mersin’de karşı karşıya gelecek.

 

hedefliyor.

MSK Başantrenörü Can Sevim GÜNEY’e yaptığı açıklamada, normal sezonda oynadıkları ve mağlup oldukları iki maçta da rakiplerinin karşısına farkla kadrolarla çıktıklarını hatırlatarak “İlk maçta istediğimiz kadroyu henüz kuramamıştık. İkinci maçta ise kadroda hem Burak hem Evaldas yoktu. Onların olmayışı bizim düzenimizi ciddi anlamda etkilemişti. Buna rağmen maçın büyük kısmını 10 sayı farklarla önde götürdük. Maçın sonlarında 5-6 sayı önde iken bazı hatalar yapıp maçı vermiştik. Son topta kazanabilirdik ama olmadı” dedi.

 

“TEK TEK GİDECEĞİZ”

Bakış açılarının değişmediğini tek tek maç maç kazanarak gitmeleri gerektiğini ifade eden Sevim şunları söyledi: “Serinin hepsini bir anda bitirip işin içinden çıkmak gibi bir şansımız yok. İlk maçı perşembe günü evimizde oynuyoruz. Bir kere öncelikli hedefimiz ilk maçı kazanmak. Sonra ikinci maçı düşünmeye başlayacağız. Tabiki evimizde maç kaybetmek istemiyoruz. Daha sonra Gaziantep’te işi bitirip seride 2-0 yaparız diye düşünüyorum. Burada farklı olacağız. Daha önceki maçta onlar tam kadro karşımızda iken Evaldas ve Burak’ın olmaması biz çok ciddi etkilemişti. Şimdi onlar için tersi bir durum olacağını düşünüyorum. Hem Burak ve Hem Eveldas savunmada çok önemli oyuncular. Hücumsal anlamda da öyle. Onların varlığı maçın gidişatını bizim lehimize tamamen değiştirecek. O’nun için bu turu da geçeceğimizi sonra şampiyonluk kim ise onunla oynayacağımızı düşünüyorum.”

 

“BU MAÇTA SEYİRCİYE DAHA ÇOK İHTİYACIMIZ VAR”

Gaziantep karşısında hiçbir maçta olmadığı kadar seyirci desteğine ihtiyaçlarının bulunduğunu vurgulayan Sevim, “Karşımızda enerjik ve çok savaşan bir takım var. Genç olmaları panik butonlarına kolay basmalarına sebep olabiliyor. Burada seyirciye çok önemli rol düşüyor. Seyircinin yapacağı baskı onları oyun dışına itebilir. Belki hiçbir maçta olmadığı kadar bu maçta seyirciye ihtiyacımız var” diye konuştu.