Bülent Şık’la uzaktan imza günü | Güney Gazetesi Mersin

Bülent Şık’la uzaktan imza günü

Bülent Şık’la uzaktan imza günü


Gıda mühendisi, bilim insanı Bülent Şık ikinci kitabı ‘Bizi Yeryüzüne Bağlayan Hikâyeler’ ile Kültürhane Umut Sohbetleri’nin konuğu oldu.  Covid-19 nedeniyle söyleşi internet bağlantısıyla, kitap imzası ise uzaktan hayata geçirildi. Kültürhane’nin terasında konukların yer aldığı etkinlikte, ekrandan kurulan bağlantıyla Ulaş Bayraktar’ın sorularını yanıtlayan Şık, söyleşi sonrasında okurları ile birebir sohbet ederek kitabını imzaladı. İmzasının fotoğrafını çeken Şık görüntüyü Kültürhane’ye iletti ve kilometrelerce öteden atılan imza kağıda basılarak sahibine verildi.

 

GÜNDELİK SORUNLARIN GEÇMİŞLE OLAN BAĞI

 

Bülent Şık, kitabında ekoloji ve gıda sorununu şiddeti ortaya çıkaran temel üzerinden tartışmayı amaçladığını ifade ederek “Gıda, çevre, beslenme gibi sorunlar ve ekolojik kıyım siyasal atmosferin içinde şekilleniyor. Bu atmosfer dar bir grubun çıkarına ve refahına hizmet ediyor. Toplumun geniş bir kesimini ise olumsuz etkiliyor. En nihayetinde günün sonunda statünüz, sahip olduğunuz birtakım ayrıcalıklar sizi bu durumdan kurtarmıyor” diye konuştu.

Hızlı akışa ve sürekli değişen gündeme rağmen büyük resimde değişmeyen tek faktörünün siyasi atmosferin etkisi olduğunu söyleyen Şık, güncel sorunları ele alırken bu faktörü unutmamak gerektiğini vurguladı.

Günümüzde Covid-19 gündemi ve aşı tartışmaları ile meşgul Türkiye’de 1926’da kurulan Refik Saydam Aşı Üretim Merkezi’nin 2011’de kapatıldığını hatırlatarak “Neden böyle bir birikim heba edildi? Türkiye neden aşı üretemiyor?” sorusunu sordu. Bu örnekle gündelik sorunların geçmişle olan bağına dikkat çeken Şık, “Bu siyasal atmosfer Türkiye gibi ülkelerde çok da iyi sonuçlara yol açmıyor” diye ekledi. (Haber Merkezi)