108 gün sonra su temini yeniden başladı | Güney Gazetesi Mersin

108 gün sonra su temini yeniden başladı

Mersin/Anamur’dan KKTC’ye su teminini sağlayan deniz altı borulardaki arıza 108 gün sonra giderildi ve adaya yeniden su verilmeye başlandı.

108 gün sonra su temini yeniden başladı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Başbakanı Ersin Tatar ile birlikte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Su Temin Projesi Boru Hattı Onarımını Müteakip Su Verme Töreni'ne katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bu proje 80 kilometreyi aşkın uzunluğu, derin yüzeyinden 250 metre derinliğe inan başlı başına bir mühendislik harikasıdır. Mersin/Anamur’dan alınan suyu KKTC’ye aktardık. Bu suyun toprakla ve şehirlerimizle buluşup berekete dönüşmesi için adada ana dağıtım hattı kuruldu. Tüm teknik zorluklarına rağmen 108 gün gibi kısa bir sürede deniz altındaki arıza giderildi, bugün su vermeye başlıyoruz. Amacımız 71 bin 540 dekar alanı sulamaya açarak KKTC ekonomisine yılda 27 milyon lira ilave katkı sağlamaktır. Aynı şekilde Güzelyurt ve Lefke civar yerleşkelerinin atık su projelerinin ihaleleri yürütülüyor. Bugün denizaltındaki kısmının yeniden devreye girmesinin mutluluğunu yaşadığımız boru hattı gibi daha nice projeleri adaya kazandıracağız.” (Haber Merkezi)