MDOB sezonu açıyor | Güney Gazetesi Mersin

MDOB sezonu açıyor

Mersin Devlet Opera ve Balesi 2020 – 2021 sezonuna ‘Sahneden Yansımalar Açılış Gösterisi’ ile başlıyor.

MDOB sezonu açıyor


07 Ekim saat 21.00’ da Mezitli Amfitiyatro’ da gerçekleşecek olan açılış gösterisinde Rossini, Offenbach,  Bizet, Lehar, Puccini, Mozart, Mascagni, Strauss ve Verdi gibi dünyaca tanınmış bestecilerin eserleri seslendirilecek.

Etkinlikte, Mersin Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Simge Büyükedes, Sevinç Demirağ, Ayşegül Devrim Dinçer, Avşin Dilara Kaymak, Funda Uyanık, Gülden Vurandemir, Bülent Bezdüz,  Emrah Sözer, Serkan Karagöz  ve  Faik Mansuroğlu solist olarak yer alacak.

Etkinlikte, MDOB bale solistleri Polen Gezmiş, Özlem Şenormanlılar, Ozan Demirbaş ve Burak Serkan Cebeci Arturo Marquez’ in müzikleri ile Frida balesinin final bölümünü ve C. Saens’ in Kuğunun Ölümü eserinden bir kesiti sahneye taşıyacak.

Mersin Devlet Opera ve Balesi orkestra, koro ve bale sanatçılarının eşlik edeceği programın orkestra şefliğini Nezih Seçkin, rejisörlüğünü Kenan Korbek, koro şefliğini Anıl Aydın, koreografisini Mersin Devlet Opera ve Balesi Sanat Yönetmeni ve Müdürü Serbülent Biçer, ışık tasarımını Tarı Deniz yapıyor. (Haber Merkezi)