Metroya tamam mı devam mı? | Güney Gazetesi Mersin

Metroya tamam mı devam mı?

İhalesi yılan hikayesine dönen “Mezitli - 3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının” akıbeti Cuma günü belli olacak. Çok sayıda firmanın başvuru yaptığı, ihalede 8 firmaya ön yeterlilik verilecek.

Metroya tamam mı devam mı?


Mersin’de metro yapılacak mı yoksa hayal mi? Bu soruların yanıtı Cuma günü belli olacak. Daha önce bir kez Kamu İhale Kurumu tarafından iptal edilen metro ihalesi, geçtiğimiz ay da başvuru sahiplerinin isteği üzerine Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 9 Ekim’e ertelenmişti.

 

İHALEYE TALEP ÇOK

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı   Vahap Seçer, metro sevdasından vazgeçmeyeceklerinin altını çizerek, “Metro kentimiz için çok önemli bir yatırım. Ulaşım sorunun ancak Metroyla sağlıklı bir şekilde çözebiliriz. Hazırlıklarımız tamam. Dört firma pandemi kuralları nedeniyle hazırlıklarını tamamlayamadıkları için erteleme istemişti.  Biz de ihaleyi 9 Ekim’e ertelemiştik. 9 Ekim günü teklifleri alarak ; sekiz firmaya ön yeterlilik vereceğiz” dedi.

 

DÖRT YILDA TAMAMLANACAK

“Mezitli - 3 Ocak Hafif Raylı Sistem Metro Hattının İnşaat ve Elektromekanik Sistemlerinin Temini, Montajı ve İşletmeye Alınması İşi’ ihalesine giren firma , finansmanı da sağlayacak.

Metro’nun yapım işi işe yaklaşık 4 yıl sürecek. İhale bedeli dört yıl ödemesiz olacak ve dört yıl sonra ödeme başlayacak. Son aylarda Dolar ve Avro’daki hızlı yükselişin, ihale fiyatını olumsuz etkileyeceği belirtilirken, ihale rakamısın yaklaşık 3 milyar TL civarında olacağı ifade edildi. (Haber Merkezi)