ÇBK, Botaş’ın gazını aldı: 81-63 | Güney Gazetesi Mersin

ÇBK, Botaş’ın gazını aldı: 81-63

Turuncu-mavililer ligin ilk maçında güçlü rakibi karşısında ortaya koyduğu basketbolla ligde iddialı olduğunu gösterdi. ÇBK, Botaş karşısında tüm periyotlarda üstünlüğünü korurken, Alina Iagupova 28 sayı 6 ribaunt 6 asistle maça damgasını vurdu. Hafta içi Amerika’dan gelen Kristina Anigwe ise 15 dakika süre almasına karşın 16 sayı 11 ribauntla double double yaptı.

ÇBK, Botaş’ın gazını aldı: 81-63


AHMET SÜTCÜ

 

Türkiye Kadınlar Basketbol Süper Ligi hafta sonu oynanan maçlarla start aldı.

Bu yıl güçlü bir kadro oluşturan Mersin Yenişehir Belediyesi Çukurova Basketbol ilk maçında konuk ettiği Botaşspor’u farklı geçti:81-63..

ÇBK’da on oyuncu da süre alırken, 9’ü skora katkıda bulundu.

MYB Çukurova Basketbol maça hızlı başladı.  Sert savunma yaparak rakibini çember altına sokmayan  turuncu mavililer hücumda Alina, Manolya ve Liudmylana ile etkili olarak skor üretmeye başladı. Liudmylana’nin çember altında, Alina ve Manolya’nın dış mesafeli atışlarıyla basketler bulan ev sahibi ekip ilk 5 dakikaya 18-10 önde geçti. Botaş rakibine Işıl Alben ve Büşra Akbaş’ın üçlükleriyle cevap vererek farkı kapatmaya çalışsa da periyot 22-18 ÇBK’nın lehine geçildi.

 

GÖKŞEN FİTİK’İN OYUN KURUCULUĞUNDA FARK AÇILDI

İkinci periyotta ribauntlarda da etkili olan ÇBK, Gökşen Fitik’in oyun kuruculuğunda hücumda iyi organize olarak farkı artırmaya başladı. 15. dakika 35-25 geçildikten sonra turuncu-mavililer ilk yarı sonunda soyunma odasına da 10 sayılık farkla önde giden taraf oldu:43-33..

 

ÜÇÜNCÜ PERİYOTTA ALİNA’YLA TEMPO YÜKSELDİ

Üçüncü periyotta Alina ile tempoyu yükselten Çukurova genç oyuncularında oyuna katkısıyla rakibine potayı göstermedi. Bir ara fark 23 sayıya kadar çıktı. Daha sonra rakibi karşısında Türk oyuncularla mücadele eden ÇBK, rakibinin baskısı karşısında top çıkarmakta zorlanınca üst üste kaptırdığı toplarla Botaş 8-0’lık bir seri yakalasa da ÇBK final periyoduna da 64-47’lik avantajla girdi.

Son periyotta kontrollü oyunu yeğleyen ÇBK, Alina kenara alındıktan sonra Kristina Anigwe ile hem savunmada hem de hücumda etkili olarak maçı 81-63 kazandı.

 

KRİSTİNA ANİGWE DOUBLE DOUBLE YAPTI

33 dakika oyunda kalan Alina Iagupova 28 sayı, 6 ribaunt, 6 asistle galibiyete damgasını vuran isim oldu.  Hafta için takıma katılan Kristina Anigwe ise   15.29 süre almasına karşın 26 sayı 11 ribauntla double doble yaparak kalitesini konuşturdu. ÇBK’da tüm oyuncular süre alırken 9 oyuncu skora katkı koyarken, bençten gelen oyuncular ise 24 sayılık bir performans gösterdi. Botaş’ta ise Işıl 19, Elizabeth Williams 14, Tilbe Şenyürek’in 10 sayılık skor katkısı maçı kazanmalarına yetmedi.