Var olan park için 1 saat tartıştılar! | Güney Gazetesi Mersin

Var olan park için 1 saat tartıştılar!

Akdeniz Belediye Meclisi’nde bir şehidin adının Huzurkent Mahallesi’nde çocuk parkına verilmesi tartışması yaşandı. HDP’li üyeler, şehit isimlerinin çocuk parklarına verilmesini doğru bulmadıklarını ifade ederken AKP’li ve MHP’li üyeler, Yılmaz Güney ve Hrant Dink Parkı adlarını hatırlattı. MHP’li bir üyeden “Katilin adını parklara verdiniz” çıkışı geldi. Tartışmalar sonucunda teklif reddedildi. Akdeniz Belediye Başkanı AKP’li Mustafa Gültak, CHP ve HDP’li meclis üyelerini “Huzurkent Mahallesi’ndeki parka şehidimiz Ramazan Bahşiş’in adının verilmesine karşı çıktılar” diye hedef gösterince yeniden tartışmalar yaşandı. Ancak belediye başkanın da, meclis üyelerinin de unuttuğu bir ayrıntı vardı: Huzurkent’te zaten Şehit Ramazan Bahşiş Parkı var!

Var olan park için 1 saat tartıştılar!


ESRA ŞASİ YAĞMUR

 

Akdeniz Belediye Meclisi; Ekim ayı birinci toplantısını M. Mustafa Gültak başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda Meclis Başkanı ve üyelerine; 2021 yılında meclis ve komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için ödenecek huzur hakkı miktarının tespit edilmesiyle ilgili teklif; 2021 Mali Yılı Ücret, Vergi, Resim ve Harç tarifeleri; 2021 Mali Yılı Performans Programı ve 2021 Mali Yılı Bütçe ile ilgili teklifler, oybirliğiyle Plan Bütçe Komisyonu’na sevk edildi.

Meclis’te Aves Güney Antrepoculuk A.Ş. Akaryakıt Depolama Tesisinden, ATAŞ Anadolu Tasfiyehanesi A.Ş. Akaryakıt Depolama Tesisi Tank Sahası arasında yapılacak akaryakıt boru hattına ilişkin 1/1000 ölçekli uygulama imar plan değişikliğini içeren raporlar da oybirliğiyle reddedildi. Belediye bünyesinde yapılan atama ve görevlendirmeler ile ilgili Meclisin bilgilendirilmesinin ardından önergelere geçildi.

Hamidiye Mahallesi’ndeki Erguvan Parka; aynı mahallede doğmuş büyümüş, MİY formasını giymiş, Gaziantep’e transfer olan ancak trafik kazası soncu yaşamını yitiren Sinan Tanış’ın adının verilmesiyle ilgili önerge görüşüldü. Önerge, oybirliğiyle Gençlik Kültür Komisyonu’na sevk edildi.

Meclis toplantısında Huzurkentli bir şehidin adının mahalledeki Özgür Çocuk Parkı’na verilmesine ilişkin teklif tartışmalara neden oldu.

MHP’li meclis üyesi Tufan Nenni, Huzurkent Bahşiş Mahallesi’nde Özgür Çocuk Parkı’nın adının Şehit Ramazan Bahşiş olarak değiştirilmesi için önerge verdi.

HDP’li Bedriye Kuş, “Çocukların yaşam alanına bu tür isimlerin verilmesini doğru bulmuyoruz” diyerek önergenin geri çekilmesini istedi.

Bunun üzerine Tufan Nenni, “Bir katilin adı, Hrant’ın adı parka veriliyorsa şehitlerin adı da parka verilmelidir” diye bağırdı.

Madde görüşülürken Tufan Nenni, mahallede zaten şehidin adına park olduğunu, ama başka mahallede olduğunu, parkların adlarının değiştirilip şehidin adının kendi mahallesindeki parka verilmesini teklif ettiğini söyledi.

Ancak Nenni’nin bu izahatını dikkate almayan Başkan Mustafa Gültak, teklifi komisyona göndermek yerine direkt oyladı ve teklif reddedildi.

Oylamanın ardından Mustafa Gültak, “Şehit adının verilmesini oyladık, reddettiniz” deyince CHP ve HDP’li üyeler hedef gösterildikleri gerekçesiyle Gültak’a tepki gösterdi ve söz istedi. Ancak Mustafa Gültak, “Bu konuda söz vermiyorum. Ben bu meclisi yönetiyorum söz vermiyorum. Ben söz vermeden konuşamazsınız. Siz bir şehit isminin bir parka verilmesini oyladınız. Konu bitmiştir, ben meclis başkanıyım” ifadelerini kullandı.

Tartışmalar durulduktan sonra söz alan  HDP’li meclis üyesi Özgür Çağlar’ın “O zaman Akdeniz’de her şeyin her kurumun, hatta belediyenin adını değiştirelim, belediyenin adını da bir şehidin adıyla değiştirelim” şeklindeki sözleri üzerine tartışma yeniden başladı:

Mustafa Gültak,  “Olabilir, değiştirelim, benim şehitlerle ilgili sorunum yok. Bir önerge verelim değiştirelim” derken AKP’li üye Aysel Mavioğlu,  “Parklara milli sporcu ismi verilir, sanatçı ismi verilir. Biz Yılmaz Güney Parkı adını da verdik. Hrant Dink Parkı’na sesimizi çıkarmadık.  Parklarda elbette şehitlerimizin adı olacak” dedi.