Mühendislerden asansör uyarısı | Güney Gazetesi Mersin

Mühendislerden asansör uyarısı

Makine Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı İbrahim Yücesoy, asansör kazalarının büyük kısmının önlenebilecek kazalar olduğunu söyledi. Yücesoy, apartman ve site yöneticilerini asansör bakımlarını düzenli olarak yaptırmaları konusunda uyardı.

Mühendislerden asansör uyarısı


Asansörlerin tasarımının, imalatının, montajının, bakım ve periyodik kontrolünün bilimsel-teknik gerekliliklerce belirlenmiş mühendislik hizmetlerine ait bir alan olduğunu kaydeden Yücesoy, bu hizmetlerin özel eğitim almış, yeterliliği belgelendirilmiş mühendislerce yürütülmesi gerektiğini ifade etti.

Asansörlerin bakım ve kontrolünden apartman yöneticilerinin sorumlu olduğunu ifade eden Yücesoy, “Kırmızı renkli bilgi etiketi iliştirilen ve güvensiz olarak tanımlanan asansörün kullanımına bina sorumlusu tarafından izin verilmez ve belirtilen süre içerisinde eksikliklerini gidermeleri gerekir. Yıllık kontrolüne izin verilmeyen asansör/asansörler ve takip kontrolünde kırmızı etiket alan asansörler ilgili idareye bildirilerek periyodik kontrolü yapılıncaya ve güvenli hale getirilinceye kadar mühürlenerek hizmetten men edilmelidir. Yaşanacak bir kazada, yaralanmalı veya ölümle sonuçlanması durumunda yöneticilerin vicdani ve hukuki sorumlulukları vardır. Yöneticilerimiz bu sorumluluklarının bilincinde olmalıdır. Asansör kazaları kader değildir, engellenebilir” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)