Bir ilk için kulaç atacak | Güney Gazetesi Mersin

Bir ilk için kulaç atacak

Mersin - Kıbrıs arasında 80 kilometre boyunca tutunmadan yüzecek Emre Seven, bugün yüzmeye başlıyor. Seven, bunu gerçekleştirmesi halinde solo yüzme geçişini yapan ilk sporcu olacak. Açıklama yapan Seven, “Ben bu geçişi başaracağıma inanıyorum” dedi

Bir ilk için kulaç atacak


AHMET SÜTCÜ

'Kulacım kadar uzaktasın' sloganıyla Yenişehir Belediyesi’nin düzenleyeceği etkinlikte Milli Yüzücü Emre Seven yüzecek.  Mersin-Kıbrıs arasında 80 kilometre yüzecek olan Emre Seven, tutunmadan bu geçişi tamamlamayı planlıyor. Seven, geçişi tamamlaması halinde solo yüzme geçişini yapan ilk sporcu olarak tarihe geçecek. Seven, bugün sabaha karşı saat 04.00'da Anamur'dan yüzmeye başlayacak. Deniz ve hava koşullarına göre yaklaşık 30-35 saat yüzmenin ardından Seven’in,  3 Ekim Cumartesi günü saat 14.00 sıralarında Sadrazam köyü Koruçam Burnu’ndan karaya çıkması planlanıyor.

“HEDEFE ULAŞMAK İÇİN HER ADIMA DESTEK VERECEĞİZ”

Mersin - Kıbrıs Solo Yüzme Geçişi tanıtım toplantısında konuşan Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, “Bu organizasyon hepimizi heyecanlandırmaktadır. Kıbrıs bize bir kulaç kadar yakındır. Biliyorsunuz Kıbrıs yıllardır çok haksız bir blokajın mağdurudur. Bir blokaj ile karşı karşıyadır. 2019 yılında yola çıktığımızda 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde Hacettepe Üniversitesi sporcularıyla barışa kulaç ismiyle sporcularımızı Kıbrıs’a yüzdürdük. O organizasyondaki amacımız; bir başlangıç yapmak ve kardeş vatan Kıbrıs’a uygulanan bu blokajı ancak sporcularla kırabileceğimizi düşündük. Bu ayın başlangıcında sporcularımız Girne’den Mersin’e yüzdüler. Bugüne kadar 8 ve 10 sporcuyla gerçekleşti.  Mersin ile Kıbrıs arasında bir yüzme parkuru oluşturmak, Mersin ve Yenişehir’in adını daha fazla duyurmak, uluslararası yüzücüleri buraya çekmek için bu organizasyonları gerçekleştiriyoruz. Bu hedefe ulaşmak için atılan her adıma her organizasyona destek vermeye devam edeceğiz. Yapacağımız bu organizasyonda Emre Seven tek başına yüzecek. Emre Seven, deniz içine girerek ve deniz içinde tahtaya dahi tutunmayarak yüzecek. Mersin’den başlayacak yüzme Girne’de son bulacak” dedi.

“BAŞARACAĞIMA İNANIYORUM”

Milli yüzücü Emre Seven, bir başarının ardından o başarıyı tebrik etmek ve alkışlamanın çok basit olduğunu kaydederek, "Ancak o başarının kokusunu önceden alıp, o başarıya yatırım yapmak farklı bir meziyet, farklı bir anten kapsamı ve farklı bir vizyon gerektirir. Ben Kasım ayının başında 'Kıbrıs'a yüzmek istiyorum' lafını ağzımdan bir yerde kaçırdım. Daha sonra sosyal medyada dar bir penceremde bunu yayınladım. 24 saat sonra Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit bana ulaştı. Aslında alkışlanması gereken budur. Ben bu geçişi başaracağıma inanıyorum. Onun için buradayım. Bu parkurun uluslararası arenaya açılmasını istiyoruz. Hep şu geçiyordu aklımdan. Ülke ismi önemli değil. Yabancı bir yüzücü yarın buraya gelecek, bu parkuru yüzmek istediğini söyleyecek ve ülkesine döndüğünde 'ben Türkiye'den KKTC'ye yüzdüm' diyecek. Belki o ülke KKTC'yi tanımamış bir ülke olacak ve bunu söyleyecek. Bu benim tüylerimi diken diken ediyor. Bu vesileyle yola çıktık ve inşallah Allah yolumuzu açık eder" dedi.

“'BİZ KIBRIS TÜRK HALKI İÇİN OLDUKÇA ÖNEMLİ”

KKTC Mersin Başkonsolosu Zalihe Mendeli ise KKTC'nin yaşadığı sıkıntıları sanatla, sporla ve Türkiye'nin vereceği destekle yavaş yavaş aşacaklarını vurgulayarak, "Geçen yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde 'barışa kulaç' sloganıyla gerçekleştirilen yüzme etkinliği anlamlıydı. Bu yıl ise Doğu Akdeniz'de suların oldukça ısındığı böylesine bir dönemde 'kulacım kadar uzaktasın' sloganı biz Kıbrıs Türk halkı için oldukça önemlidir" şeklinde konuştu. Manş Geçişi Organizasyonu Başkanı Michael Read de bu yüzüşün Emre Seven için zorlu bir mücadele olacağını belirterek, vatandaşların dua etmesini istedi.

"ONU SUDAN ÇIKARMAYACAĞIM"

Emre Seven’in antrenörü Namık Ekin de bu organizasyonun çok önemli olduğunun altını çizerek, "Farkında olanlar bunu iyi biliyor. Emre savaşçı bir yüzücü. Dalgalarla mücadele edeceğine inanıyorum. Pes etse de onu sudan çıkarmayacağıma söz veriyorum" ifadelerini kullandı.