2 HDP yöneticisi gözaltına alındı | Güney Gazetesi Mersin

2 HDP yöneticisi gözaltına alındı

Önceki gün parti binası önünde ‘duran insan’ eylemi yaparak 82 siyasetçinin gözaltına alınmasını kınayan HDP Mersin İl Eş Başkanı Gülbahar Şofer ile Parti Meclisi üyesi Barış Karabıyık, sabah saatlerinde gözaltına alındı. HDP Mersin İl Örgütü, parti binası önünde oturma eylemi yaparak 2 siyasetçinin gözaltına alınmasını protesto etti. Eş Başkan Yardımcısı Ercan Alp, “Eş başkanımızın ve Parti Meclis üyemizin işlediği suç ise biz de aynı suçu işledik” dedi.

2 HDP yöneticisi gözaltına alındı


HDP Mersin İl Eş Başkanı Gülhabar Şöfer ve PM üyesi Barış Karabıyık’ın gözaltına alınması parti binası önünde yapılan oturma eylemiyle protesto edildi.

Burada bir konuşma yapan HDP İl Eş Başkan Yardımcısı Ercan Alp, “Türkiye’nin her yerinde bu ülkenin geleceği, demokrasisini, eşitliğini ve adaletini AKP cuntasına teslim etmeyeceğiz. Bunun için gereken her türlü tutum, davranış, ne ise demokratik çerçevede yaptık ve bundan sonra da yapacağız” dedi.

Ahmet Davutoğulu’nun başbakan olduğu dönemde Kobani olaylarının durması ile ilgili görüşmelerin yapıldığını hatırlatan Alp, “Bugün AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın ve AKP-MHP’nin ortaya koymuş olduğu tutum ile arkadaşlarımız gözaltına alınıyor. Her arkadaşımızın takındığı tavır bizim tavrımızdır. Biz bundan geri adım atmayacağız. Dün, bugün ve bundan sonra da HDP susmadı ve bundan sonrada AKP’nin keyfiyetçi tutumuna karşı susmayacaktır. İnandığımız demokrasi ve eşitlik değerleri noktasında ısrarımıza devam edeceğiz” diye konuştu.

Sabah saatlerinde gözaltına alınan HDP Mersin İl Eş Başkanı Gülbahar Şöfer ile PM üyesi Barış Karabıyık’ın doğal demokratik bir tutum sergilediği için gözaltına alındığını ifade eden Alp, “Yapılan ‘duran insan’ eyleminin herhangi bir zararı yok iken, hiç kimseye zarar vermeyen bireysel bir eylem bile AKP tarafından hazmedilmemiştir. AKP bu noktada da kendini göstermiştir. Eş başkanımızın ve Parti Meclis üyemizin işlediği suç ise biz de aynı suçu işledik. Biz bu ülkenin geleceğindeki hak, hukuk ve adaleti için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

HDP’nin protesto eylemine Mersin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ile CHP de destek verdi. (Haber Merkezi)