Ihlamur ağaçları Mezitli’de boy verecek | Güney Gazetesi Mersin

Ihlamur ağaçları Mezitli’de boy verecek

Mezitli Belediyesi ve Kızkalesi Rotary Kulübü, Merkez Mahallesi’nde ‘Ihlamur’ fidanlarıyla koruluk oluşturdu. Fidanların toprakla ilk buluşmasına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra Uluslararası Rotary 2430 Bölge Guvernörü Serhan Antalyalı, Guvernör Yardımcısı Avni Sönmez, Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü Başkanı Zehra Korkmaz, İnteract Bölge Temsilcisi Mert Tamgül, Kızkalesi Rotaract Kulübü Başkanı Oktay Çelen tanıklık etti.

Ihlamur ağaçları Mezitli’de boy verecek


Kulüp olarak çevre duyarlılığına dikkat çekmek, çevre sorunlarını bir nebzede olsa çözüme kavuşturmak adına çalıştıklarını dile getiren Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü Başkanı ve Mezitli Belediye Meclis Üyesi Zehra Korkmaz, “Kulüp olarak çevre duyarlılığına dikkat çekmek, çevre sorunlarını bir nebze olsa çözüme kavuşturmak adına bu koruluğu oluşturmaya karar verdik. Ihlamur; hepimizin bildiği gibi katma değeri çok yüksek olan ve şifa üreten bir bitki. Ihlamur çiçekleri bildiğimiz üzere demleniyor ve çay olarak tüketiliyor. Birçok hastalığa da iyi geliyor. Ihlamurun diğer adı ise adalet ağacı olarak biliniyor. Orta Avrupa’da daha önce mahkemeler ıhlamur ağaçlarının altında yapılırmış. Bu nedenle bizim için çok önemli bir proje oldu. Ağaçlarımız kısa sürede büyüyecek ve mis gibi ıhlamur kokulu ağaçlarımız altında ıhlamur çayını içmiş olacağız. Böylesi önemli bir koruğumuzun oluşmasında belediyemizin tüm çalışanlarına ve tabi ki Belediye Başkanımız Sayın Neşet Tarhan’a sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Rotary 2430 bölge Guvernörü Serhan Antalyalı ise “Biz rotaryenler kadar şanslı olmayan insanlara hizmet edebilmek için kurulmuş bir sivil toplum örgütüyüz. Sağ olsun Belediye Başkanımız Sayın Neşet Tarhan Mersin’de rotaryenlerin en büyük destekçisidir” ifadelerini kullandı.

 

İLÇEMİZDEKİ 56’INCI KORULUĞUMUZU AÇIYORUZ

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan da, “Ihlamur, çok güzel kokan ve aynı zamanda adına şarkılar yazılan bir ağaç türü. Bu koruluğumuza da bölge halkımız demokratik yasal haklarını kullanarak sahip çıkacaktır. Bir başkasının koruluklarda imara açılmasına karşı geleceklerdir. İlçemizdeki 56’ıncı koruluğumuz oluyor. Herkesin eli toprağa değsin istiyoruz. Tarıma ve üretime önem veriyoruz. Yeşil bir Mezitli olsun istiyoruz. Türkiye’ye ve dünyaya adımızı duyurduk. Bunu Mezitli halkıyla birlikte yapıyoruz” dedi. (Haber Merkezi)