Cazın büyülü dünyasına davet | Güney Gazetesi Mersin

Cazın büyülü dünyasına davet

Mersin Devlet Opera ve Balesi 26 Eylül Cumartesi günü 21.00’ da Mezitli Amfitiyatro’da Mersinlileri cazın büyülü atmosferiyle buluşturuyor.

Cazın büyülü dünyasına davet


Konserin vokal sanatçısı, 2. Uluslararası Özbekistan Caz Festival, 20. & 21. İzmir Avrupa Caz Festivali, Legendary Jazz Festival, 2018 Riga Jazz Stage, 17. Ankara Caz Festivali, 2. Uluslararası Akra Caz Festivali, 10. Phaselis Festivali gibi festivallerde yer almış Cansu Nihal Akarsu. Saksafon sanatçısı ise Borusan Flarmoni Orkestrası’ nın  solo obuacısı, BBC Proms İngiltere, Viyana, Almanya, Hollanda Concertgebauw, Hongkong ve Slovenya’ da Cd kayıtları yapmış olan  ve halen Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası sanatçısı M. Serkan Altınok. 

Orkestra Şefi Nezih Seçkin’in yönetiminde Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası sanatçılarının yer aldığı ve arenjeleri Devrim Yeşilpınar tarafından yapılan konser programında Dizzy Gillespie  A Night in Tunisia, Bruno Martino Estate, Michel Legrand ’The Way He Makes Me Feel ve ‘’The Wind Mils Of Your Smile, George Gershwin Summertime, Antonio Carlos Jobim One Note Samba ve Dindi, Cole Porter  Night and Day ve Bobby Troup  Route 66  yer alıyor.

Yaklaşık 1 saat sürecek olan konser, Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği hijyen ve sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen, yeni seyirci oturma düzeni ve orkestra dizilimi ile güvenli bir ortamda dinleyicilerin beğenisine sunuluyor. (Haber Merkezi)