“Mağduriyetimiz sona ersin” | Güney Gazetesi Mersin

“Mağduriyetimiz sona ersin”

Amatör liglerde yaşanan belirsizliğe ‘dur’ diyerek liglerin başlamasını talep eden futbolcular, Mersin ASKF önünde toplandı. 30 futbolcu TFF’ye çağrı yaparak mağduriyetlerinin sonlandırılmasını dile getirdi.

“Mağduriyetimiz sona ersin”


AHMET SÜTCÜ

 

Mersin'de amatör futbolcular, amatör liglerdeki belirsizliğin ardından Mersin Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu'nun önünde bir araya geldi. Açıklama yapan futbolcular liglerdeki belirsizliğin bir an evvel sonlandırılıp oynanmasını talep etti.

 

“İŞİMİZ SADECE FUTBOL”

Futbolcular adına açıklama yapan İbrahim Gümüş, “Futbolcu dışarda ne yapabilir? İşimiz sadece futbol. Biz sadece futbol oynayabiliyoruz. Bir insan 6 ay evine götürmezse ne yapabilir. Biz futbolcular 6-7 aydır evimize ekmek götüremiyoruz. Bu iş sadece amatör futbolcular kapsamıyor. Bu işten ekmek kazanan birçok insan var. Takımı yöneterek para kazanan antrenör var. Onları da kapsıyor. Maçları yöneten hakemlerimiz var. Onları da kapsıyor. Malzemecilik yapan var. Onları da kapsıyor. Herkesi kapsıyor.  Herkes elini vicdanına koyup öyle karar vermeli. Tamam sağlık her şeyden önemli. Lakin profesyoneller oynatılıp, amatörler oynatılmamalı. Herkes oynatılmalı ya da oynatılmamalı. Mağduruz. Mağduriyetimiz sona ersin. Bize kapısını açan Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş’a, buraya kadar gelen futbolcu kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.

“Aylar geçti. Başlama tarihi açıklanmadı” diyen Selim Belci, “Şu anda oynatmama kararıyla karşı karşıyayız. 6 aydır para kazanamıyoruz. Profesyonel ligler oynanıyor. Amatör ligler oynanmıyor. Onlara konulan kurallar bizlere de konulsun. Onlara virüs bulaşmıyor da bizlere mi bulaşıyor. Ötekileştirme yapılmamalı. Ligler bir an önce başlamalı. Binlerce sporcu, antrenör, malzemeci mağdur. Bu mağduriyetlerin en kısa sürede giderilmesi için liglerin tekrardan oynatılması yönünde kararın açıklanmasını bekliyoruz” sözlerini kullandı.

 

“OCAK AYI DİYE BİR TARİH BELİRLENDİ”

Futbolcuların ardından açıklama yapan Mersin ASKF Başkanı Mithat Ertaş da, “Futbol varsa burası vardır. Bizim kapımız sonuna kadar herkese açıktır. Yılda 120 bin olan amatör müsabaka sayısı bu yıl 68 bin müsabakayla sınırlı kaldı. Demek ki yarısını oynatmamışız. Burada en büyük sıkıntıyı BAL Ligi’nde oynayan futbolcu kardeşlerimiz ve büyükler kategorisi gördü. Sizin sorunlarınızı sizden çok daha iyi bilen birisiyim. Hep gündeme getiriyorum. En son 12 Eylül’de yaptığımız toplantıda gündeme getirdim. Ocak ayı diye bir tarih belirlendi. Bu konuda müsterih olun. Koronavirüsten hemen kurtuluruz da bir an evvel oynanır. Açık ve net söylüyorum. Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu olarak liglerin oynanmasından yanayız. İnşallah sağlıklı bir şekilde oynatırız. Cuma günü Sağlık Kurulu ile federasyonun yapacağı kararla her şey netlik kazanacak” ifadelerini kullandı.