Seyahat kısıtlaması kalktı, vaka arttı! | Güney Gazetesi Mersin

Seyahat kısıtlaması kalktı, vaka arttı!

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, Artı TV’de yayınlanan Mustafa Sağlamer’in hazırlayıp sunduğu ‘Artı Hafta Sonu’ programında açtı ağzını yumdu gözünü. Antmen, Mersin’deki vaka artışının Mersin’e seyahat yasağının kaldırılmasından kaynakladığını ifade ederek, “Yazlıkçılar Mersin’e virüs taşıdı; şimdi de kontrol altına alınamıyor” dedi.

Seyahat kısıtlaması kalktı, vaka arttı!


ZELİHA ÖZİPEK

 

Artı TV’de Gazeteci/Yazar Mustafa Sağlamer’in hazırladığı Artı Hafta Sonu programına katılan Mersin Tabip Odası Başkanı Mehmet Antmen, Mersin’de virüsün hızla yayıldığını bunun e büyük nedeninin   seyahat yasağının kaldırılması olduğunu iddia etti.

 

“YAZLIKÇILARLA VİRÜS MERSİN’E TAŞINDIĞINI DÜŞÜNÜYORUZ”

“Mersin 11 Mart – 11 Mayıs tarihleri arasında vaka sayısının en az olduğu   kentlerden birisiydi” diyerek sözlerine başlayan Mehmet Antmen, “2 aylık süre içerisinde toplam 260 vaka görüldü Mersin’de.  Bu anlamda da Türkiye ile kıyaslandığında en az vakanın ve en az ölümün görüldüğü illerden bir tanesiydi. Ama 11 Mayıs’ta Mersin’e giriş ve çıkış yasakları kalktı. Mersin, Antalya, Muğla ve Hatay gibi illere giriş çıkış yasakları kalktı. Bu 4 ilimiz turistik bölgelerimiz. Hem iç turizmin hem dış turizmin çok yaygın olduğu bölgelerimiz. Vakaların yüzde 60’ının bulunduğu; İstanbul’dan, Gaziantep’ten, Ankara’dan insanlar Antalya’ya, Mersin’e gelmeye başladılar. Biz Mersin özelinde konuşacak olursak; şehirler arası yasaklarının kalkmasıyla birlikte yazlıkçılar Mersin’e geldi. Yazlıkçıların Mersin’e gelmesiyle virüsün Mersin’e taşındığını düşünüyoruz” dedi.

 

“İL PANDEMİ KURULU 12 NİSAN’DAN BERİ TOPLANMIYOR”

Normalleşme döneminin de vaka sayısının artmasına neden olduğunu vurgulayan Antmen, “AVM’leri açtılar. Kapalı alanlara hiçbir kısıtlama olmadan, giriş çıkışları yaptılar. Kahvehaneleri açtılar. Bu virüsün bulaşma riski, kapalı alanda açık alana göre daha fazla. Bu anlamda bu tedbirler birden bire kalktı. Başından beri önerdiğimiz tedbirlerin şu anda uygulanmış olması kış aylarına daha rahat girmemizi sağlayacaktır. Minimum 14 gün toplumsal hareketliliğin kısıtlanması lazım. Ama bu bayramda 3 gün. Seyranda 4 gün gibi kısıtlamalar değil. Dünyada örnekleri var bunun. Tamamen 14 gün toplumsal hareketliliğin sınırlandırıldığı takdirde, biz bu virüsün önüne geçileceğini düşünüyoruz. Ama bu çok genel bir söylem. İl Pandemi Kurulu, 12 Nisan’dan beri Mersin’de toplanmıyor. Oysa İl Pandemi Kurulu toplanıp, Mersin’i masaya yatırmalı. Önlemler buna göre alınmalı” ifadelerini kullandı.