"Ek ödeme değil tek ödeme istiyoruz" | Güney Gazetesi Mersin

"Ek ödeme değil tek ödeme istiyoruz"

Türk Sağlık Sen’de örgütlü sağlık çalışanları, sorunlarının çözümü için alanlara indi. Sağlık çalışanlarının taleplerinin yerine getirilmesi çağrısında bulunan Türk Sağlık Sen Mersin Şube Başkanı Ayhan Güngör, "Buradan bir kez daha haykırıyoruz. Ek ödeme değil tek ödeme istiyoruz. Onu da maaş zammı olarak talep ediyoruz. Ancak böylelikle gerçek anlamda bir iyileştirmeden söz etmek mümkündür" dedi.




ESRA ŞASİ YAĞMUR

 

Türkiye Kamu Sen'e bağlı Türk Sağlık Sen'de örgütlü sağlık çalışanları pandemi döneminde tavandan yatırılması beklenen ek ödeme ve döner sermaye talepleri için eylem gerçekleştirdi. Özgür Çocuk Parkı’nda döner tezgahı kurarak 'Yalandan değil tavandan döner istiyoruz' diyen sağlık çalışanları, Covid-19'dan hayatını kaybeden sağlıkçılar için de  saygı duruşunda bulundu ve  Fatiha okudu.

Sağlıkçılar adına açıklamayı okuyan Türk Sağlık Sen Mersin Şube Başkanı Ayhan Güngör, salgının ilk ortaya çıktığı andan itibaren sağlık hizmetlerinin aksamaması ve sağlık çalışanlarının korunması için uyarılarda bulunduklarını belirterek,"İlerleyen süreçte sağlık çalışanlarının alkışladıklarını, milletin ve devletin her kademesinde sağlık çalışanlarına teşekkür edilip, takdir edildiklerini hep beraber gördük. Her ne kadar alkışlar ve teşekkürler güzel ise de asıl meselenin sağlık çalışanlarının sorunlarını bitirmekten geçtiğini belirterek temel meselelerle çözüm istedik. Çalışanların emeğinin karşılığını ödeyecek bir değer olmadığını ama alın terlerinin de heba edememesini  ısrarla dile getirdik.

Ne yazık ki 6 aylık bu süreçte 3 ay süren adı tavandan kendi yavandan olan bir ek ödeme ile sorunların geçiştirilmesi, bırakın yarınımızı güvence altına almayı, günü kurtarma değil ancak saati kurtarmak adına yapılan bu işle tüm sorunlar çözülmüş gibi bir hava oluşturuldu. Her yanı adaletsizliği nedeniyle dökülen ek ödeme sanki bir maaş gösterildi" dedi.

 

"EK ÖDEME DEĞİL TEK ÖDEME İSTİYORUZ"

Sağlık çalışanlarının gerçek anlamda beklentisinin adaletli bir şekilde ücret artışı yapılması olduğunu ve bu yöndeki taleplerini daha öncede dile getirdiklerini anlatan Güngör, "Buradan bir kez daha haykırıyoruz. Ek ödeme değil tek ödeme istiyoruz. Onu da maaş zammı olarak talep ediyoruz. Ancak böylelikle gerçek anlamda bir iyileştirmeden söz etmek mümkündür. Bunun dışında 3600 ek gösterge sözü biran önce hayata geçmemiştir. Salgın nedeniyle hayatını kaybeden arkadaşlarımızın şehit sayılarak geride bıraktıkları ailelerinin mağdur olmaması talebimiz için adım atılmamıştır" diye konuştu.

 

"KIRGIN KIZGIN YORGUNUZ"

Salgının arttığı bugünlerde sağlık çalışanlarının fedakarca görevlerinin başında olduklarını ama mutsuz ve umutsuz olduklarını ifade eden Güngör, açıklamasında şu ifadelere yer verdi :"Kırgın, kızgın ve yorgunlar. Fedakarlıklarının karşılığında kendilerine yapılanları görüyorlar. Hakları verilmediği gibi hak etmedikleri bir muameleyle karşı karşıya kalıyorlar. Dünyanın çeşitli ülkeleri sağlık çalışanlarının bu süreçte ücretlerini artırırken salgınla mücadelede destan yazan Türk sağlık çalışanlarına yapılanlar reva mıdır? Bizim beklentimiz salgının seyrini arttırarak devam ettiği şu günlerde kahraman sağlık çalışanlarının taleplerinin yerine getirilmesidir. Virüsle mücadele  eden kahramanların başka sorunlarla boğuşmaları sona ermelidir. Meseleler kulak arkası, sümen altı edilemez, çalışanın aleyhine değil lehine olan düzenlemeler hayata geçirilmeli"