Finale Mersin damgası! | Güney Gazetesi Mersin

Finale Mersin damgası!

Turkcell Süper Lig sona erdi. Kulüpleri adına yarışan Mersinli atletlerden; Mikdat Sevler ve Ersu Şaşma yeni Türkiye rekoruna imza atarken Tuğçe Şahutoğlu ise birinci oldu. Büşra Yıldırım ve Şevval Ayaz ise ikinci oldu

Finale Mersin damgası!


AHMET SÜTCÜ

Türk atletizminin zirve organizasyonu Turkcell Süper Lig, Bursa’daki finalle sonuçlandı. Fenerbahçe, 11 yıl aradan sonra iki şampiyonluk birden kazanırken, ENKA iki ikincilik kazandı. Kürsüyü kadınlarda Beşiktaş, erkeklerde ise ilk kez bu sevinci yaşayan İstanbul BBSK tamamladı. Ligde takımları adına yarışan Mersinli atletler de damga vurdu.

MİKDAT SEVLER’DEN YENİ REKOR

İlk gün yapılan 110 metre engelli müsabakasında Mersinli Mikdat Sevler, 13.69’luk bir derece koşarak kendisine ait Türkiye büyükler ve U23 rekorlarını 0.04 saniye geliştirdi. Mikdat, böylece 2020’de açık saha sezonunda üçüncü kez Türkiye rekoru kırmış oldu.

ERSU ŞAŞMA’DAN YENİ TÜRKİYE REKORU

Fenerbahçe adına yarışan Mersinli Ersu Şaşma ise yeni bir rekor kurdu. Sırık atlamada 5.52 derece yapan Ersu,  U23 yeni Türkiye rekorunu kırdı.

TUĞÇE ŞAHUTOĞLU BİRİNCİ OLDU

Kadınlar Çekiç Atmada yarışan Mersinli Tuğçe Şahutoğlu ise 2.kademe yarışlarında birinci oldu. Fenerbahçe adına yarışan Şahutoğlu,  65.76’lık derecesiyle Deniz Yaylacı ve Dünya Ezgi Sayan’ı geçerek birinci oldu.

BÜŞRA YILDIRIM İKİNCİ OLDU

400 metre engelli kadınlarda yarışan Mersinli Büşra Yıldırım ise ikinci oldu. Enka Spor Kulübü adına yarışan Yıldırım, 1 dakika 3 saniye 20 saliselik dereceye sahip oldu.

ŞEVVAL AYAZ İKİNCİ OLDU

100 metre engelli kadınlarda ise Fenerbahçe adına yarışan Mersinli Şevval Ayaz ikinci oldu. Özge Soylu, ilk kademede geçildiği Şevval Ayaz’a karşı bu kez üstünlük sağlamayı başardı. Soylu, kronometreyi 13.44’te durdururken, tüm zamanlar Türkiye listesinde dördüncü sıraya yükseldi.