"Sağlıkçıyı koruyamayan halkını hiç koruyamaz” | Güney Gazetesi Mersin

"Sağlıkçıyı koruyamayan halkını hiç koruyamaz”

Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Covid-19 tedavisi gören Dahiliye Uzmanı Dr. Turgut Erkutlu (67) hayatını kaybetti. Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, 42 yıllık hekim Erkutlu’nun ekonomik nedenlerle çalışmak zorunda olduğuna ve dilekçe vererek göreve devam ettiğine dikkat çekti. Antmen, “Sağlıkçı sınıfını koruyamayan bir sağlık sistemi halkını koruyamaz” dedi.




ESRA ŞASİ YAĞMUR

 

Covid-19 nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının isimleri arasına 42 yıllık hekim Turgut Erkutlu da eklendi. Görev yaptığı Mersin Şehir Hastanesi’nde 15 gündür tedavi gören Erkutlu, yaşam mücadelesini kaybetti.

Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet Antmen, Turgut Erkutlu’nun Covid 19 nedeniyle hayatını kaybeden 32.’nci doktor, 61.’nci sağlık çalışanı olduğuna dikkat çekti.

Antmen, “6 ayda 61 sağlık çalışanı öldü. Bu şunun göstergesİ: Hiçbir önlem alınmıyor. Sağlıkçılar bile korunmuyor. Bu insan 63 yaşındaydı. Çok yaşlı olan, virüsün çok etkilediği insan grubunda değildi. Böyle bir insanın bile ölmesi bütün sağlık çalışanlarının tehlikede olduğunu gösterir. Bu nedenle de tüm sağlık çalışanlarına yönelik sıkı önlem alınması lazım. Testlerin düzenli aralıklarla yapılması lazım. Sağlıkçı sınıfını koruyamayan bir sağlık sistemi halkını koruyamaz. Bu olay pandeminin daha tehlikeli boyutlara varabileceğini gösteriyor” dedi.

Dr. Erkutlu’nun hastanede hasta bakarken virüse yakalandığını ifade eden Antmen, “Hemen hastaneye yatırıldı. Yaklaşık 15 gün serviste yattıktan sonra durumu ağırlaşınca yoğun bakıma kaldırıldı. Bu ölümün hem meslek hastalığı, hem iş kazası olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Turgut abinin testi pozitif çıktı. Bir meslektaşımızın testi negatif çıktığı için ölüm raporuna covid yazılmamıştı. Türkiye genelinde test pozitif çıksa da meslek hastalığı, iş kazası olarak kabul edilmiyor. Bunun peşini bırakmayacağız” diye konuştu.

 

"EKONOMİK NERELERDEN DOLAYI ÇALIŞMAK ZORUNDAYDI"

Dr. Mehmet Antmen, Dr. Erkutlu’nun ölümüyle ilgili üzücü bir ayrıntıyı da paylaştı. Antmen, “Şöyle bir dramatik durum var. Aslında hastane idaresi Turgut abiyi ayırmış.  65 yaşından büyük olduğu için çalışma denmiş. Ama Turgut abi ekonomik sıkıntılarından dolayı benim çalışmam lazım demiş ve dilekçe vererek çalışmış. O yaşta olmasına rağmen kredi borçları olan biri. Ekonomik nedenlerle o yaşta bir insanın çalışmak zorunda olması kadar acı bir şey olamaz” ifadelerini kullandı.

Öte yandan meslektaşları da Dr. Erkutlu'nun ölümünden dolayı üzüntülerini sosyal medyadan dile getirdiler.