"Halkın üstündeki kambur büyüyor" | Güney Gazetesi Mersin

"Halkın üstündeki kambur büyüyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tarsus İlçe Başkanı Av. Ozan Varal, Türkiye ekonomisinin her geçen gün kötüye gittiğini belirterek, pandemi döneminde ise hayatın daha zorlaştığını söyledi. Varal, halkın yaşadığı sıkıntılara rağmen, hükümetin ekonomide pembe tablolar çizdiğini ifade etti.




CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik duruma ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Hazineden müteahhitlere, şirketlere ödemeler yapıldığını ileri süren Varal,

"AKP ve tebaası zenginleştikçe zenginleşiyor, halkın üstündeki kambursa büyüyor! Biz bu kamburu kaldıracağız, vatandaşın sırtına binip inim inim inleten bu düzeni ve yürütücülerini alaşağı edeceğiz. Halkın iktidarında halkça üretip hakça bölüşeceğiz!” dedi. 

İktidarın, üretimden uzaklaşılan bir dönemde kredi kullanım oranlarını gurur verici bir tablo ile açıkladığını ve bunun düşündürücü olduğunu anlatan Varal, “ İktidarın gururla açıkladığı bilanço, nasıl bir borç batağına saplandığımızı, geleceğimizi nasıl da ipotek altına aldığımızı özetliyor. Maalesef ki paramızın alım gücünün her geçen gün azaldığı bir dönemde ortaya çıkan rakamlar, durumun vahametini gözler önüne sermektedir” diye konuştu.

 

"UMUT HALKIN İKTİDARINDA"

Pandemi döneminde esnafın siftah yapmadan dükkanını kapattığını vurgulayan Varal, bu dönemde esnafın adeta nefessiz bırakıldığını söyledi. CHP'nin iktidara gelmesi halinde ekonominin düzeleceğini ve halkın her konuda söz sahibi olacağını dile getiren Varal, şöyle konuştu: " Türkiye maalesef hızla yoksullaşıyor, borçlar çevrilemez hale geliyor. Çoktan batmış yandaş şirketler düşük faiz ile yaşatılmaya çalışılıyor, içerde, dışarıda kavga bitmiyor. Enflasyon, işsizlik, cari açık artıyor; bu pandemi döneminde bile yoksula gelir yaratamayan, orta sınıfı yok eden bir ekonomi politikasının acısını çekiyoruz.Bu kadar kara bir tabloda ‘umut’ halkın iktidarındadır. Yerel seçimlerde ülke genelinde yakılan meşale, büyüyerek umut ışığı olarak ülkenin dört bir tarafını aydınlatacak, “hak, hukuk, adalet” diyen; ezilen, ötekileştirilen yurttaşlar söz sahibi olacaklardır.”  (Haber Merkezi)