Testler gecikiyor, biletler yanıyor | Güney Gazetesi Mersin

Testler gecikiyor, biletler yanıyor

Yurtdışına uçakla ya da gemiyle seyahat edecek Türk vatandaşları ya da yabancı uyruklu kişilerin, Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen hastanelerde Kovid - 19 testi yaptırması gerekiyor.

Testler gecikiyor, biletler yanıyor


ESRA ŞASİ YAĞMUR

 

Yurtdışına uçakla ya da gemiyle seyahat edecek Türk vatandaşları ya da yabancı uyruklu kişilerin, Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen hastanelerde Kovid - 19 testi yaptırması gerekiyor. Vatandaşlar 110 lira vererek testi yaptırıyor ancak gecikmeler olunca test sonucu yetişmiyor ve biletler yanıyor. KKTC’nin de yurtdışından gelenlere test zorunluluğu getirmesi nedeniyle Silifke Devlet Hastanesi’nde yoğunluk oluştu. Vatandaşlar, “Test için saatlerce bekliyoruz. Sonuçlar da geç çıkıyor” diyor.

Koronavirüs salgınına karşı katı bir izolasyon uygulayan ülkeler, yurtdışından gelenlerin, çıkış yaptıkları ülkelerde Kovid - 19 testi yaptırmasını zorunlu tutuyor. Bu kapsamda Türkiye’den bir başka ülkeye giden Türk vatandaşları ya da yabancı uyruklu kişiler, Sağlık Bakanlığı’nca belirlenen hastanelerde test yaptırabiliyor. Bakanlık Mersin’de Şehir Hastanesi ile MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin yanı sıra Silifke Devlet Hastanesi’nde test yaptırılabileceğini duyurdu.  Bu kapsamda yola çıkacak olan kişiler, 110 lira karşılığında testi yaptırabiliyor.

KKTC’nin de Kovid - 19 testi istemesi nedeniyle Silifke Devlet Hastanesi’nde yoğunluk oluştuğu bildiriliyor. Sosyal medyada bir video paylaşan bir vatandaş, çok sayıda yolcunun test için sabah erken saatlerden itibaren beklediğini duyurdu. Vatandaş ayrıca testlerin en geç 48 saat içinde çıkacağının söylenmesine rağmen geç verildiğini, bu nedenle birçok kişinin biletinin yandığın da iddia etti.

KKTC’ye gitmek için Kovid- 19 testi yaptıran bir vatandaş da gazetemize yaptığı açıklamada, “Testler aslında ücretsiz. Ama yolculuk keyfi bir durum olarak görüldüğü için test ücreti alınıyor. Ben de Şehir Hastanesi’nde testi yaptırdım. Testin yapıldığı saat baz alınıyor ve ülkeler testin yapıldığı saatten 72 saat ile 120 saat arasında süre veriyor. Eğer testi yaptıktan sonra belirlenen saatte uçağa binmezseniz, karşıdaki ülke testi geçerli saymıyor. Ben testimi yaptırdım ve belirlenen saatte KTTC’ye iniş yapmam lazım. KKTC’ye indiğimde de aynı testten yapmak zorundayım” dedi.