“Her renk kendisi ile güzeldir!” | Güney Gazetesi Mersin

“Her renk kendisi ile güzeldir!”

Mersin 7 Renk LBGTİ+ Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Yağmur Arıcan toplumda hali hazırda hüküm süren cinsiyetçi ve katı yaklaşımlar hakkında Güney Gazetesi’ne konuştu.

“Her renk kendisi ile güzeldir!”


ZELİHA ÖZİPEK

 

 LGBTİ+ BAŞKANI ARICAN “HER RENK KENDİSİ İLE GÜZELDİR!”

Cinsiyet eşitsizliğine karşı mücadelesinin üniversite yıllarında başladığını ve her türlü ayrımcılığa karşı olduğunu dile getiren Mersin 7 Renk LBGTİ+ Eğitim ve Araştırma Derneği Başkanı Yağmur Arıcan 2012’ den bu yana Mersin’de aktif bir şekilde örgütlü mücadelenin içerinde olduğunu belirtti. Hayatın her noktasında ayrımcılığa uğradıklarını kendilerine karşı nefret bakışının bile hak ihlali olduğu ve her türlü faşizme karşı mücadele edeceğini vurguladı.

“YANİ SIRF KİMLİĞİM MAVİ DİYE BEN BU ZORLUKLARI YAŞADIM”

 Anayasa’nın 10. Maddesini değiştirmek için ve cinsiyetçi nüfus cüzdanlarının kaldırılması için şok çalıştıklarını söyleyen Arıcan “Cinsiyetçi kimliğin oluşturulduğu milyonlarca kötü olay var. Çoğu kez bir polis çevirmesinde deşifre edilişimi defalarca yaşadım. Seyahat ettiğim sırada otobüste kimlik kontrolü sırasında polisin aşağılanması sonrasında yolculuğumun geri kalanını karakolda geçirmek zorunda kalıyordum. Yani sırf kimliğim mavi diye ben bu zorlukları yaşadım. İşte böyle bir hukuk devletinde yaşıyoruz! “dedi.

+ BİREYLERİN TOPLUMA DAHA FAZLA +’SI VAR

Toplumumda ahlak anlayışının tamamen cinselliğe indirgendiğini. Ahlakın bu olmadığını dile getiren Dernek Başkanı “Onlarca hayvana tecavüz ediliyor, onlarca hırsızlık yapılıyor, onlarca kadın ve çocuk hem tecavüze uğrayıp hem de öldürülürken toplum ahlakın bozulma sebebi olarak bizleri görmesi çok acı bir durum.” şeklinde konuştu.  LGBTİ ‘li bireylerin herhangi bir devlet kurumuna gittiğinde aşağılayıcı bir bakışa maruz kaldıklarını belirten Başkan Arıcan konuşmasına şöyle devam etti. “Kim bilir belki o + birey bilgi birikimiyle topluma daha çok artı katacaktır. Kimse bununla ilgilenmiyor her kes kimliğin hangi renk olduğuna ve o kişinin o renge uyumlu olup olmadığına bakıyor. O denli toplumun bizlere karşı tabusu var. Bazen bir arkadaşımıza yardımcı olamıyoruz deşifre olamasın diye. Ailesinden, çevresinden, çalıştığı iş yerinden korkuyor anlayacağınız toplumun her bir kısımdan ayrımcılığa uğruyoruz.”  ifadelerini kullandı.

“EŞİTLİK BİRİMİ”

Eşitlik Birimi çalışmalarından bahseden Dernek Başkanı “Yerel yönetimlerde “Eşitlik Birimi” kurulması yönünde çalışmalarımız var. Bu çalışmalarla birlikte oluşa bilecek her türlü ayrımcılığı bertaraf edebiliriz. Bizler hiçbir canlıya karşı ayrımcılık uygulanmasını istemiyoruz her renk kendisi ile güzeldir.” dedi.