Kılıçdaroğlu Kurultayı’nda Kılıçdaroğlu Genel Başkan! | Güney Gazetesi Mersin

Kılıçdaroğlu Kurultayı’nda Kılıçdaroğlu Genel Başkan!

Aytuğ Atıcı, İlhan Cihaner, ve Tolga Yarman’ın yeterli oyu bulamayarak aday olamadığı Kurultay’da çekişme dünkü PM seçiminde yaşandı. 60 kişilik PM üyeliği için Kılıçdaroğlu’nun 80 kişilik listesinde Mersin’den Ali Mahir Başarır ve Emre Yılmaz da yer aldı. PM’ne girmek için iki yüz elliye yakın delege aday oldu.

Kılıçdaroğlu Kurultayı’nda Kılıçdaroğlu Genel Başkan!


CHP’nin 37. Olağan Kurultayı hafta sonu Ankara’da yapıldı. Cumartesi günü Genel Başkanlık seçimi yapılan Kurultay’ın ikinci gününde ise 60 kişilik PM belirlendi. Kurultay’da daha önce aday olacaklarını açıklayan Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, İlhan Cihaner ve Prof. Dr. Tolga Yarman aday olabilmek için 68 imzayı bulamayarak yarış dışı kaldı.

 

“KILIÇDAROĞLU KURULTAYI”

Kılıçdaroğlu tek aday olarak girdiği seçimde delegelerin bin 251’inin oyunu alarak Genel Başkanlığa altıncı kez yeniden seçildi. Tek aday olarak girmesi nedeniyle bazı delgeler CHP’nin 37. Olağan Kurultayı’nı, “Kılıçdaroğlu Kurultayı” olarak yorumlayarak, “Kılıçdaroğlu Kurultayı’nda Kılıçdaroğlu Genel Başkan” dedi.

 

TEK BAŞINA İKTİDAR OLMASI HAYAL Mİ?

Kurultay’da bir konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Dostlarımızla iktidar olacağız” sözleri, CHP’nin tek başına iktidar olmayı düşünmediği yorumlarına neden oldu. Kılıçdaroğlu, “İktidara Yürüyüş” temasının öne çıktığı kurultayda Türkiye’nin temel sorunları 5 maddede toplayarak iktidara geldiklerinde kısa sürede bu sorunları çözeceklerin söyledi.

Kılıçdaroğlu, beş sorunu Demokrasi, Ekonomi, Dış Politika, Eğitim ve Toplumsal Barış olarak sıraladı.

 

ALİ MAHİR BAŞARIR ve EMRE YILMAZ KILIÇDAROĞLU’NUN LİSTESİNDE

Dün yapılan 60 kişilik Parti Meclis i için aday olmak isteyenlerin sayısı 500’ü aşsa da bunlardan ancak yarısı 10 imzayı bularak aday olabildi. Kılıçdaroğlu, Genel Başkan seçildikten sonra PM'ye kendi listesinden girmesini istediği kişileri tek tek aradı. CHP'nin bu kurultaya katılan toplam delege sayısı 1356. Delegeler, önlerine gelen çarşaf liste içinden 52 kişiyi seçecekler. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer alan 80 kişi de çarşaf listede görünecek.

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Mersinli Emre Yılmaz da Kılıçdaroğlu’nun kurultaya sunduğu 80 kişilik listede yer aldı. PM seçimi geç saatlerde biterken, gazetemiz baskıya girdiği anda oy sayımı devam ediyordu. (Haber Merkezi)