Su fiyatında indirim sağlandı(!) | Güney Gazetesi Mersin

Su fiyatında indirim sağlandı(!)

Genel Kurul’da fazla alınan katkı paylarının geri ödenmesi ile ilgili karar Perşembe gününe bırakıldı. Su fiyatında ise kademe aralığında Cumhur İttifakı ile anlaşarak sonuca gidildi.

Su fiyatında indirim sağlandı(!)


MESKİ’nin Olağanüstü Genel Kurulu Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde yapıldı. Genel kurulda 2020 yılı başında gündeme gelen ve yeni abonelerden alınacak yüzde iki katkı payının daha sonra yüzde 0.9’a düşürülmesi ve aradaki farkın geri ödenmesi tartışması damga vurdu. Bunun yanında su ücretleri belirlenmesinde uygulanan kademe miktarında değişiklik yapılarak, fiyatlarda indirim sağlandı. Başkan Vahap Seçer, vatandaşın suyu kümülatif olarak yüzde 15 dolayında daha ucuza kullanacağını açıkladı.

 

4 BİN 442 ABONEYE GERİ ÖDEME KARARI PERŞEMBE GÜNÜ GÖRÜŞÜLECEK

 

Bilindiği gibi 1 Ocak 2020’den itibaren yeni abonelerden yüzde iki katılım payı alınmasına karar verilmiş, ancak daha sonra çok yüksek bulunan katkı payı daha sonra MESKİ’nin olağanüstü genel kurulunda yüzde 0.9’a düşürülmüştü. Geçen süreç içinde ise 4442 yeni abone yüzde 2 üzerinden katılım payı yatırmıştı. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer konuyla ilgili Kamu Denetçiliği Kurumu’na başvuru yaptıklarını ve gelen kararın tüketici lehine olduğunu açıklayarak kararın geriye doğru işletilmesi gerektiğini savundu.

Cumhur İttifakı adına konuşan meclis üyeleri ise kararın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na sorulması için komisyona sevk edilmesini istedi. Seçer, 4442 aboneye 3 milyon 842 bin lira civarında bir geri ödeme yapılması gerektiğini ifade ederek, kararın oylanmasını istedi. Lehte ve aleyhte yapılan konuşmalardan sonra karar Perşembe gününe tekrar görüşülmek şartıyla komisyona sevk edildi.

 

SU FİYATLARINDA YENİ AYARLAMA

Genel Kurulun son maddesinde ise tarife ve abonelerden alınan ek ücretler gündeme geldi. Vahap Seçer yeni kademe oranı ve tarife değişikliği ile su faturalarında kümülatif olarak ortalama yüzde 17’lik bir indirim sağlandığını açıkladı. Bu arada kademe aralığında ise Cumhur İttifakı’nın istemi doğrultusunda karar alınarak, anlaşma sağlandı. Kademe aralıkları 15, 16-30, 31-75 ve 76 üzeri metreküp olarak belirlendi. (Haber Merkezi)